Aluinvent-DVTK

2019.10.14. 14:00

Rangadón nyertek a piros-fehérek

A női kosárlabda NB I 4. fordulójában vasárnap hazai mérkőzést játszott az Aluinvent-DVTK csapata.

Molnár István

Szűcs R. (fehérben) remekül játszott a rangadón

Fotó: Ádám János

A diósgyőrieknél bemelegített a többiekkel Katona Szidónia, aki hónapokkal ezelőtt szenvedett sérülést. A vendégeknél új játékos készülődhetett a bevetésre, az ujjtörés miatt egy hónapra kiesett Tyaunna Marshall pótlására a Dunántúlra érkezett Cherise Daniel. A kezdés előtt a piros-fehérek 2 győzelemmel és 1 vereséggel álltak a táblázaton, a szekszárdiak pedig háromból hármat nyertek.

Az első félidő

Medgyessy kétpontos büntetője indította a csatát, aztán Pusztai célzott csont nélkül (4-0), míg Goree kísérlete lejött a gyűrűről. Medgyessynek ment a kötelező elem, a büntetődobás, a látogatók, miután a palánk alatt nem voltak sikeresek, kívülről ,,lőttek„, de három perc sem volt elég az első kosárhoz. Gorree szerelte a levegőben Studer Á.-t, Dojkic pedig csak megtörte a gólcsendet (6-2). Theodoreán helyezte be az első triplát a hálóba, mesterük 6-5-nél időt kért, ami azért a házigazdának sem jött rosszul, mert hiányoztak a mezőnytalálatok. Közben a 13 fős vendég szurkolótábor ,,ötös” magja hangpárbajt vívott a túlerőben lévő DVTK-ultrákkal, majd a Morrison helyett pályára lépett Kiss A. mozdított a diósgyőriek pontszámán (8-7). Irányítót is váltott a hazai tréner, Szűcs R. igyekezett mozgatni a csapatát, de aztán Medgyessyvel együtt is pályán voltak.

 

A második negyedben itt is, ott is volt egy olyan labda, amelyet már bent láttak a nézők, de végül kiperdült a gyűrűből, közben Szűcs R. triplája 17-14-et jelentett. Miklós ,,homályt„ hintett, ismét nagyon rosszul indult a Szekszárd, de ez a diósgyőri szimpatizánsokat kevésbé érdekelte (19-14). Jött is a Djokic-megbeszélés... Szűcs R. formába jött, ami 9-0-s részállást, és 21-14-es összetett vezetést eredményezett. A DVTK-nál megint eljött a Morrison, Kiss A. módosítás ideje, a fiatal játékosnak nem kellett sok a kosárhoz. Zele duplája után már majdhogynem jelentős volt a különbség (26-18), ami érthetően nem tetszett az ,,atomosok” trénerének. Kiss A. és Szűcs voltak ekkor a DVTK legjobbjai, ezzel talán nem számolt a Szekszárd (30-20). Jött egy hullámvölgy, 32-29-re feljött a vendégcsapat, közbe is kellett szólnia Cziczás Lászlónak.

A második félidő

Goree dobott pontosan a harmadik felvonás kezdetén, de az ,,Atom„ sem nyugodott bele a miskolci vezetésbe. A labda volt a ,,nagy kincs”, sokszor volt harc érte, még parketten fekve is, igaz, nem mindig engedték el jóla kezekből. Kicsivel mindig ellenfele előtt járt a DVTK (42-38), ekkor Goree játszotta a főszerepet, amit azonnal le kellett reagálnia a vendéggárdának. 50-40-nél nagyon örült a hazai publikum, nem csak a tízpontos fórnak, hanem a zárt védekezésnek is. Szűcs R. ontotta a kinti kísérleteket (háromnál járt, 55-40), teljes blokk volt a kékek oldalán. Sportszerűtlent követett el a DVTK, egy ,,bünti„ ment be a látogatóknál, aztán támadhattak, és McCall duplázott (57-49), a ráadást, merthogy szabálytalankodtak vele szemben, elhibázta.

Az utolsó felvonásban második percében öttel ,,ment” a Diósgyőr (57-52), Theodoreán hármas kísérlete pedig nagyon a gyűrű mellé szállt. Ruzickova emelkedett a legmagasabbra a hazaiak palánkja alatt (59-54), nagy szerepe volt ekkor annak, ki szerez lepattanókat. Bálint bedobott egy hármast, de Szűcs R. se volt rest (61-57). Nem lehetett megjósolni, kinek lesz jobb a meccs utolsó öt perce, és 180 másodperccel a vége előtt is csak 63-59 volt az állás. Sportszerűtlen volt a Szekszárd, amelyet egy büntetővel és egy kihagyott dobással hozott le a házigazda. Szükséges volt a diósgyőri időzés (64-61, 1:49 perccel a dudaszó előtt), amelyről visszatérve megőrizte a higgadtságát, és még fontos pontokat is gyűjtött a DVTK, amely megérdemelten nyerte meg a rangadót.


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – AKSC Szekszárd 69-63 (12-14, 22-17, 23-18, 12-14)

Miskolc, 900 néző. V.: Papp, Tóth, Győrfy.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (6), Pusztai (2), Skoric (12), Morrison (4), GOREE (16/3). Csere: KISS A. (7), SZŰCS R. (16/9), Kányási (-), Zele (6). Vezetőedző: Cziczás László.

AKSC Szekszárd: Studer Á. (7), Ruzickova (10), Kiss V. (-), Dojkic (19/3), Vincze (-). Csere: McCall (10), Theodoreán (6/6), Miklós (-), BÁLINT R. (11/9), Daniel (-). Vezetőedző: Zeljko Djokic.

Cziczás László: – A bajnokság egyik legerősebb csapatát győztük le, nehéz körülmények között. Ehhez kellett sok jó egyéni teljesítmény, annak örülök, hogy ez most azoktól jött, akiktől eddig kevesebb. Most Szűcs Réka volt a kulcs, de összességében a csapat nyerte meg ezt a meccset. Gereben Lívia személyesen dedikált nekem egy mezt, üzenjük neki, hogy nélküle nem Szekszárd a Szekszárd, várjuk vissza, biztos vissza fog térni.

Zeljko Djokic: – Ezután a rangadó után gratulálnom kell a Miskolcnak. Kemény meccs volt, bár nem annyira szép. Most nem voltunk elég jók pár dologban, mint például védőlepattanóban, és nem igazán volt extra teljesítményünk, míg a Diósgyőrnél igen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!