férfi kézilabda Ligakupa

2019.07.18. 13:00

Elkerülték egymást a borsodi kézis csapatok

A Magyar Kézilabda ­Szövetségben a bajnokságok menetrendje után elkészítették a férfi Ligakupa sorsolását.

Horváth László (MKC)

Fotó: Tóth Balázs

Az országos szakszövetség ettől az esztendőtől már nem csupán az NB I.-es, hanem az NB I/B-ben szereplő csapatoknak is kötelezővé tette az indulást, így megyénket a Mezőkövesdi KC mellett az ÓAM-Ózdi KC is képviseli a sorozatban.

Csak a magyar

Az élvonalból érintett – a nemzetközi porondon szereplő csapatokkal szemben nem elvárás a Ligakupa – és a másodosztályú együtteseket hármas és négyes csoportba sorolták területi elv alapján. Érdekesség, hogy a két borsodi gárda elkerülte egymást, hiszen a Mezőkövesdi KC a Balmazújvárosi KK-val és a Nyíregyházi SN Kft.-vel játszik, míg az ÓAM-Ózdi KC az Egri Eszterházy SZSE-t, valamint a Balassagyarmatot kapta ellenfélül. A csoportmeccseket – oda-visszavágós formában – augusztus 14-e és február 2-a között kell a feleknek lejátszani, mindenhonnan az élen végzett együttes jut tovább a legjobb nyolc közé, az egyenes kieséses szakaszba.

– A Ligakupával kapcsolatban mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy csak magyar állampolgárságú játékosok nevezhetők, vagyis az idegenlégiósok kihagyják ezt a sorozatot – mondta Tóbiás Szabolcs, a mezőkövesdiek operatív igazgatója. – A szövetség ezzel a döntéssel járul hozzá ahhoz, hogy a tehetséges fiatalok minél több játéklehetőséghez jussanak. A mérkőzéseink pontos kezdési időpontjait most egyeztetjük, és a megállapodások után erről természetesen tájékoztatjuk szurkolóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!