DVTK

2019.06.29. 15:15

DFC Kft. tőkehelyzet: döntés a rendezésről

Közösen jegyzett közlemény, egyhangú döntés, megfelelés az MLSZ elvárásainak.

A jelek szerint hónapok óta húzódó ügy végére sikerült pontot tennie tegnapelőtt a Diósgyőri VTK NB I.-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság tulajdonosi körének. Ugyanis a DFC Kft. csütörtöki taggyűlése után közösen jegyzett közleményt adtak ki, amire évek óta nem volt példa. A tagok, a Borsodsport Invest Kft., a Miskolc Holding Zrt. és a DSM Nonprofit Kft. v. a. ezúttal is tőkehelyzet rendezése érdekében találkoztak, és az NB I.-es licenc megadásának feltételéül szabott tőkehelyzet rendezésére vonatkozó javaslatot egyhangúan fogadták el (százszázalékos szavazati arány is ritkán született a közelmúlt taggyűléseiken).

A kiadott közlemény szerint a Borsodsport Invest Kft. tett nagyobb vállalást, összesen 690 219 000 forintot fordít tőkerendezésre, ebből 600 millió forintot, amit tagi hitelként ,,tett be”, most átvezetnek a tőke oldalra, vagyis ezt a követelésüket elengedik, az ezen felüli részt fizetik be. A további tulajdonosok közül a Miskolc Holding Zrt. 83 781 000 forinttal járul hozzá a tőkerendezéshez, a végelszámolás alatt álló DSM Miskolc Nonprofit Kft. v. a., viszont nem tud pénzt fordítani erre a célra.

A közlemény szerint: ,,a tőkerendezés a tulajdonosok közötti komplexebb, egyebek mellett a csapat jövőbeni városi támogatását is meghatározó megállapodás része, amelynek célja a DVTK labdarúgócsapat eredményes sportszakmai munkájának biztosítása”.

Összesen 774 millió

A csütörtöki döntés eredményeként a közeljövőben a DFC Kft.-nél összességében 774 millió Ft-os saját tőkerendezés valósul meg a következők szerint: a tőkeemelés során egy 50 000 000 Ft névértékű új törzsbetét került kialakításra, amelyet a Borsodsport Invest Kft. és a Miskolc Holding Zrt. 174 millió forint vételáron vásárolnak meg, a jelenlegi tulajdoni arányuknak megfelelő mértékben, vagyis az eddigi százalékok nem változnak, a többségi tulajdonos a Borsodsport Invest Kft. marad. A közleményben foglaltak szerint a mostani döntéssel a Diósgyőr FC Kft. száz százalékban megfelel a Magyar Labdarúgó-szövetség által támasztott, a saját tőkére vonatkozó elvárásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!