Helyi sport

2016.10.22. 10:13

MVLC: Van olyan lap a pakliban

Miskolc - Szombaton 17 órától Miskolcon PannErgy-MVLC – ZF Eger találkozó lesz a férfi vízilabda OB I-ben.

Miskolc - Szombaton 17 órától Miskolcon PannErgy-MVLC – ZF Eger találkozó lesz a férfi vízilabda OB I-ben.

Négy fordulón vannak túl az élvonalbeli pólóbajnokság résztvevői, megyénk képviselője, a PannErgy-Miskolci VLC ezen összecsapások közül hármat megnyert, egyet pedig döntetlennel zárt a B-csoportban. Milicicék legutóbb szerdán vívtak bajnoki találkozót, Budapesten a Hajós Alfréd uszodában 13-12-re verték az Újpest VSE-t.

– Nem volt zökkenőmentes a játékunk, emellett alkalmazkodnunk kellett az ellenfél stílusához, valamint a játékvezetői felfogáshoz is – tekintett vissza a pár nappal ezelőtti felvonásra dr. Sike József, a borsodiak vezetőedzője. – Az, hogy egy csapat mindig száz százalékot nyújtson, lehetetlen, de azt sem mondanám, hogy hullámvölgyben voltunk a fővárosban, hiszen nyertünk. Voltunk már háromgólos hátrányban is, ám a negyedik negyedben megráztuk magunkat, egy remek szériával fordítottunk 11-9-re, ahonnan ugyan még visszajött a hazai együttes, de ekkor már olyan tartásunk volt, hogy éreztem, ez a mecc­s nehezen, de meglesz. Ami különösen kiemelendő, az a mentális erő, ami a játékosokban volt, az a szív, amivel küzdöttek és ami hittel párosult.

Más kasztban vannak

Érdekes állomásához érkezett el a miskolci vízilabda: az utóbbi években, évtizedekben a megyeszékhelyről csak irigykedve nézhették a „szomszédban”, az Egerben zajló folyamatokat, ahol szisztematikus munkával „csúcsklubot”, Európa-klasszis csapatot építettek fel, amely az itthoni és külföldi sorozatokban egyaránt érem­esélyes. A két alakulat ma 17 órától a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában csap össze, jelenleg mindkettő 10-10 pontot gyűjtött össze.

– Ez a pillanatnyi tény, amire, azt hiszem, Miskolcon mindenki büszke lehet – jelentette ki dr. Sike József. – Azonban mi még csak a második szezonunkat tapossuk az OB I-ben, ellenben az Egerrel, amelynek óriási múltja van, sok-sok kiváló eredménye, címe.

Mindezt mérlegre téve a hevesiek más kasztba, az első négybe tartoznak a magyar vízilabdában, mi pedig az úgynevezett második szekcióba szeretnénk bekerülni, az 5-8-ba.

Veretes a névsor

A PannErgy-MVLC trénere egyébként aktív pályafutása során 256 OB I-es mérkőzésen volt a medencében, 1974 és 1978, valamint 1983 és 1993 között az egriek színeiben, míg 1978 és 1983 között a szegedieket képviselte. És hogy mit vár szombaton délután egykori klubja ellen?

– Hadd éljek egy kártyás hasonlattal: tavaly, a történelmi első évünkben a 32 lap között egy sem volt olyan, amelyen az állt volna, hogy nekünk akárcsak egy százaléknyi esélyünk is lett volna az Eger ellen. Viszont helytálltunk, mert ott hat góllal kaptunk ki, itthon tízzel – nyilatkozta dr. Sike József. – Most ebben a pakliban van egy olyan lap, amelyet ha kihúzunk, akkor elérhetünk egy nagyon jó eredményt. A miskolci Magyar Kupa-selejtezőn már megmutattuk, képesek vagyunk megszorongatni őket, mert annak a meccsnek a végeredménye 8-4 lett az Eger javára, ám három negyed után még 4-4-re álltunk. A mi játékoskeretünk a nyáron erősödött, a hevesieké szinten maradt, de kik is vannak ott? Mitrovic, olimpiai bajnok szerb kapus, Hosnyánszky, Magyarország egyik legjobb lövője, Hárai és Bedő, két válogatott center, Angyal, válogatott bekk, Cuckovic, olimpiai negyedik monte­negrói bekk, Erdélyi, aki az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta az olimpián és még lehetne folytatni… Ünnep, ha egy ilyen együttes hozzánk jön, ezek a pólósok olyanok, mint futballban Messi vagy C. Ronaldo.


Vízilabda: a férfi OB I B-csoportjának állása

1. Ferencváros PQS Waterpolo 4 3 1 – 49-25 10

2. ZF-Eger 4 3 1 – 47-30 10

3. PannErgy-Miskolci VLC 4 3 1 – 47-36 10

4. Racionet Honvéd 4 2 1 1 46-38 7

5. BVSC-Zugló 3 1 – 2 25-32 3

6. EBP Tatabánya 4 1 – 3 23-50 3

7. Újpest VSE 3 – – 3 23-40 0

8. Kaposvári VK 4 – – 4 34-43 0

Az Újpest VSE – BVSC-Zugló meccset november 10-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!