Ízelítő a 125 éves intézmény gyűjteményéből

2024.04.18. 12:00

Szendrőn nyílt meg a Herman Ottó Múzeum vándorkiállítása

Az érték összeköt – közösségünk kincsei című vándorkiállításban tizenkét hordozható roll-up tablón mutatkoznak be a gyűjtemények, csodálatos fotókon.

A kiállítás megnyitóján Szendrőben

Április 16-án, kedden nyílt meg a Szendrői Közösségi házban „Az érték összeköt-közösségünk kincsei” című kiállítás, amelyet április 30-ig lehet megtekinteni.

A Petőfi Kulturális Program keretében valósult meg ez a program az aggteleki kistérségben. A kistérség lakói így ismerkedhetnek meg a Herman Ottó Múzeum gazdag muzeológiai tevékenységével. A kiállítás célja, hogy ízelítőt adjon a régió legnagyobb, az idén 125 éves múzeumának gyűjteményi kincseiből, roll-up molinók felületén. A molinókon csak utalnak arra, hogy a 125 esztendő hagyatéka milyen változatos gyűjteményekben, mennyiféle tudományág és művészeti terület átkarolásával reprezentálja a vármegye településeinek örökségét. A vándorkiállításban tizenkét hordozható roll-up tablón mutatkoznak be a gyűjtemények.

Több intézmény összefogásával valósul meg

A Magyar Nemzeti Múzeum, mint kultúrstratégiai intézmény, a Petőfi Kulturális Program égisze alatt a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Herman Ottó Múzeum és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével színvonalas kulturális programokat valósítanak meg. Ennek keretében Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, az aggteleki, a cigándi és a mezőcsáti kistérség lakói ismerkedhetnek meg az intézmény gazdag muzeológiai tevékenységével 2024 első felében. Az öt pillérre épülő programban a Herman Ottó Múzeum nemcsak fogadja a kistérségekből érkező diákokat és felnőtteket, hanem maga is aktívan részesévé válik a közösségek mindennapjainak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában