A magyar kultúra napján

2024.01.10. 19:30

Egy napon született a Himnusszal a színész

Rudolf Szonja lesz a kultúra napi vendég Miskolcon.

Répássy Olívia

Az Üvegcipő fotóspróbáján, a fotón Harsányi Attila és Rudolf Szonja látható

Fotó: Bujdos Tibor

Az ismert színművész-házaspár, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter huszonkilenc éves lányát hívták meg a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárba. A színművésznő a Miskolci Nemzeti Színház tagja, a közönség például Chabiként ismerheti a Tatárok Magyarországban című darabból vagy ő Dideki a Berzsián és Dideki című mesében, valamint Susanna Walcott A szálemiekben. Január 25-én délután fél 5-től tehát Rudolf Szonja beszél majd a kultúrával és a könyvvel való kapcsolatáról, és arról, hogy mit jelent számára, hogy éppen a Himnusz letisztázásának napján született. Hoz majd verseket, szövegeket is, amik által színészi tehetségét is megmutatja.

Hamarosan harminc lesz

Brézai Zoltán, a könyvtár PR-munkatársa elmondta, azért esett rá a választás, mert ő ezen az ünnepnapon született. 

„Beírtam az internet keresőjébe a január 22-ét és a született szót, és őt dobta ki. Mondtam is a munkatársamnak, hogy milyen szerencse, hogy ez a színésznő éppen most itt van a színházunknál. Felkerestük, és boldogan mondott igent. Egy színész közel áll a versekhez is, hiszen mindkét terület a kultúra szerves része. Egy probléma volt még, amit át kellett hidalni: hogy olyan időpontot találjunk, ami mindannyiunknak és a közönségnek is jó lehet, ezért esett a választás a csütörtök délutánra – mondta el a majdani beszélgetőtárs, aki elárulta, a könyvtárnak jó kapcsolata van a színházzal. – Rendszeresen jönnek hozzánk színészek, hogy emeljék programjaink színvonalát. Rudolf Szonja még nem járt nálunk, de remélhetőleg élvezetes beszélgetésnek nézünk elébe."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában