Ezt látni kell!

2023.04.04. 20:10

Na, mi volt a suliban? – különleges értékeit mutatja meg fiataloknak a Miskolci Galéria

Az iskola alapvetően jó dolog! Győződjön meg róla a Miskolci Galériában!

ÉM

Kiállítás nyílt kedden délután a Miskolci Galériában. A kortársművészeti intézmény nem először élt a lehetőséggel, hogy gyűjteménye fontos darabjait tematikus tárlat formájában tárja az érdeklődők elé, az Enyém, tiéd, miénk elnevezésű sorozata részeként. 

Ezúttal a Na, mi volt a suliban? címmel az iskolát, az iskolai életet állítják a középpontba. Néhány darab erőteljesen és kifejezetten az iskolai lét témáját dolgozza fel, és aztán előkerültek hozzá olyan lapok, melyek közvetve ugyanerről beszélnek. Hogyan, milyen logikával gondolkodunk, miből és mivel tanulunk. Erkölcs, etika, irodalom, biológia, földrajz, kémia, fizika, matematika, történelem, ének, testnevelés – mind működik a művészet nyelvén is – hívja fel a figyelmet Madarász Györgyi kurátor. Június 18-ig várják a diákokat (elsősorban nekik szánták ezt a kiállítást) – a remények szerint segítheti napjaink történéseinek feldolgozását, amit itt láthatnak. Más megközelítésben érdekes lehet a tanároknak is és mindenkinek, aki valaha iskolapadban ült, hiszen ez gyerekéveink meghatározó élménye.
A kiállítás célja, hogy mindannyian rájöjjünk, ha még nem tettük volna: az iskola alapvetően jó dolog!

 

A kiállító művészek:

Babos Ramona, Borda Csaba, Csontó Lajos, Elekes Károly, Födő Gábor, Galiav Adriana, Hegedűs 2 László, Kéri Imre, Kőnig Frigyes, Madácsy István, Móder Rezső, Nagy Imre, Odrobina Tamás, Olli Virii, Orbán György, Orosz István, Ovidiu -Florin Tarta, Pataki Tibor, Pelle Shaibu, Pinczehelyi Sándor, Popa Bogdan, Prutkay Péter, Rácmolnár Sándor, Rékassy Csaba, Stefanovits Péter, Surányi András, Swierkiewicz Róbert, SZ.A.F. (Fischer Judit és Mécs Miklós), Szanyi Péter,

Szurcsik József, efZámbó István és a 2008-as Miskolci Művésztelep résztvevői: Dinea László, Fekete Balázs, Fisher Judit, Hevesi Nándor (Iván Buharov),  Kovács Budha Tamás, Mécs Miklós, Szilágyi Kornél (Igor Buharov)

A galéria külön köszönetet mondott kiállítás berendezéséhez nyújtott segítségért a Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskolájának és az Avasi Tanodának. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában