Szellemi újjászületés

2022.08.31. 12:35

Nem tud mit olvasni? Menjen a Lapozóba!

Megnyílt Miskolc első könyvcserepontja. A hely alkalmas arra is, hogy egy-egy könyvet kezébe vegyen az ember, és helyben leüljön olvasgatni.

ÉM

A miskolci Lapozó a Tudomány és Technika Házánál kereshető fel

Fotó: Ádám János

A miskolci "Lapozó” a Tudomány és Technika Háza főbejárata mellett kapott helyet. A székház tulajdonosa, Hajdú László ajánlotta elsőként a cserepontot az érdeklődők figyelmébe a szerda délelőtti megnyitó alkalmából. "Az épület hivatása és a mi szándékunk is az, hogy nyitott térként, befogadó épületként működjünk” – mondta.

„A város számára nem volt kérdés, hogy csatlakozzunk ehhez a kezdeményezéshez.” Erről Fedor Vilmos, Miskolc kultúrájáért felelős polgármesteri megbízottja beszélt.

„A Bookline még tavaly indította el önálló könyvcsereprogramját, a Lapozót azzal a céllal, hogy apró közösségi és kulturális tereket hozzon létre” – mondta Bistey Attila a cég képviseletében. „Arra próbáltuk felhívni a figyelmet, hogy az a könyv, amit egyszer megvettünk, és már valamiért nem forgatjuk, legyen egy újabb útja.”

A program célja, hogy elősegítse a könyvek szellemi újrahasznosítását, és nem utolsósorban az, hogy ilyen módon is megosztható legyen az olvasás élménye.

Innen bárki elvihet könyveket, de azt kérik a könyvcserepont szervezői, hogy az az olvasóbarát, aki elvisz innen könyvet, helyette tegyen másik olvasmányt a Lapozó polcára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában