Kertmozi

2022.07.20. 12:00

Nyáresték filmvetítéssel

Magyar klasszikusokat vetítenek az önkormányzat udvarán.

ÉM

Egészen egyedi kezdeményezés indult el a közelmúltban Szikszón. Az egykori kertmozik hangulatát varázsolták vissza, a Nyáresti Filmterasz programmal. Júniusban tették rendbe és festették le az önkormányzat épületegyüttesének azt a falrészét, amely mögött a belső udvari parkoló található, így elkészült a „vászon” a vetítésekhez, és a terület is adott, ahová megfelelő számú széket lehet letenni a közönségnek. A SZIA-Szikszó program keretében július 8-ától péntek esténként egy-egy klasszikus magyar filmet vetítenek itt, azonban a cél nemcsak a mozizás, hanem – ahogy az önkormányzat tájékoztatásában áll – a kor szikszói fotói, zene, egy pohár ital és baráti társaság. 
A program első alkalmán július 8-án ugyanis büfével vártak mindenkit, majd Sváb Antal polgármester és dr. Piskóti István alpolgár­mester vendégpohár-köszöntője következett. Ezt követően a nyolcvanas évek szikszói eseményeiről beszélgettek fotó és zene kíséretében, majd következett a filmvetítés, és búcsúpoharakkal zárták a programot. Az első alkalomhoz – hogy kicsit a gyerekeknek is kedvezzenek – az 1986-os animációs klasszikust, a Macskafogót választották. 

A további alkalmak filmjeiről azonban már a közönség dönthetett, online volt lehetőség szavazni, melynek már megszületett az eredménye. Így július 22-én a Csinibaba, augusztus 5-én a Sose halunk meg, míg augusztus 19-én a Hyppolit, a lakáj szórakoztatja majd a kilátogatókat. A program hasonló lesz az első alkalomhoz, vagyis büfé és várostörténeti beszélgetés nyitja majd, és a belépés továbbra is díjtalan.

(A borítóképen: Készülődés az első vetítésre | Fotó: PH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában