Ezt írtuk anno 2011-ben

2021.12.17. 07:30

Jézus életét idézték fel Tokajban a passiójátékkal

A teljes karácsonyi ünnepkört elevenítette fel az összetartó társaság.

Fotó: Ádám János

Egy pásztor fogadta az Észak-Magyarország riporterét 2011 decemberében Tokajban. Pontosabban egy pásztornak látszó iparművész, Mankovits Tamás viselte a kifordított subát. Nem bárányokat ment őrizni. A viseletét az indokolta, hogy tagja volt a civil csapatnak, amelyik már második alkalommal vállalkozott egy passiójáték előadására az ünnep alkalmából.

 

A szövegkönyvet dr. Simon Csaba írta, a megyei TISZK igazgatója. Volt még a társaságban görög- és római katolikus pap, evangélikus lelkész. A játszókat tanárok, diákok egészítették ki, valamint a helyi kórus tagjai. A születőben lévő előadás Jézus életét készült feleleveníteni, a teljes karácsonyi ünnepkört. Helyszínnek a főteret szánták.

 

Közösséget teremt

 

Mankovits Tamásról az írás azt is elárulja: a cikk születésének idején már tíz éve élt Tokajban. Iparművészként különböző feliratozási rendszerekkel, belső építészeti munkákkal, üvegmunkákkal foglalkozott. Mint mondta, az ilyesfajta kezdeményezések arra is nagyon jók, hogy kimozduljanak végre otthonról, és együtt tudjanak lenni: közösséggé kovácsolódjanak a városban élők.

 

(A borítóképen: Mankovits Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában