Miskolci Könyvnapok

2020.06.11. 15:00

Átalakított kötetek

A kreatív könyvnapok alatt a könyvszoborkészítést is megtanította a megyei könyvtár.

Detzky Anna

20190704 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak Magyarország Interjú Bencs Klára könyvtárossal az József Attila Könyvtárban.

Fotó: Bujdos Tibor

Az idei 91. Ünnepi Könyvhetet a koronavírus-járvány miatt virtuális formában, Miskolci Könyvnapok néven tartotta meg a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

Azért, hogy interaktívvá tegyék, alkotói pályázatokat és online játékot hirdettek. Ennek nyomán június 13-án este 8 óráig várják a környezet­tudatos alapanyagokból készült Miskolc feliratok fotóit a könyvtár Face­book-oldalára, amelyeket a Szeretlek, Miskolc! albumban lehet majd kedvelni június 17-e este 8-ig.

Az olvasók kedvenc könyveivel készített szelfiket pedig június 12-ig lehet elküldeni ugyanide, és a Könyvszelfi albumba kerülnek föl, ahol június 18. este 8 óráig kedvelhetők. A legjobbakat a lájkok száma alapján választják ki és jutalmazzák.

Szép dekoráció

A könyvszoborpályázat tegnap ért véget, a legszebb szobrok készítői ajándékot kapnak.

A speciális technikáról Bencs Klára ötletgazda, a Szabó Lőrinc-fiókkönyvtár könyvtárosa beszél oktatóvideójában, egy könyvváza készítése közben.

– A könyvszobortechnikát kevesen művelik hazánkban, viszont az internetről rengeteg inspirációt meríthetünk. Magam is itt találtam rá pár évvel ezelőtt a hajtogatott könyvekre. A megfelelő könyv kiválasztásánál azt kell figyelembe venni, hogy kemény borítású legyen, nem túl vastag lapokkal. Olyan forma is létezik, amikor a borítást sniccerrel vagy ollóval eltávolítjuk. A szobrot pedig színes szalagokkal, csipkével, papír- vagy művirágokkal dekorálhatjuk – ajánlotta az ötletes könyvtáros.

(A borítóképen: Bencs Klára, a könyvszobrászötlet gazdája)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában