kiállítás

2020.05.09. 15:30

Van, de még nem látható

Egyelőre nem lehet megnyitni az idei Miskolci Grafikai Triennálét.

Mihály Attila

Fotó: Vajda János

Izgalmasnak ígérkezik – már amennyire egy épülő kiállítás alapján a végeredmény megítélhető.

A múltból a jelenig

A közönség várni kénytelen a saját véleménye megfogalmazásával: a Miskolci Grafikai Triennálé az eredetileg tervezett időpontra, május 9-re már fogadókész lenne, de a járványügyi helyzet miatti korlátozások még nem engedik meg, hogy a valóságban is megtartsák a megnyitót.

Miskolc egyébként az idén huszonnyolcadik alkalommal ad helyet a magyar művészi grafika legfontosabb hazai eseményének, az 1961-ben biennálé formában, majd 2008-tól kezdődően háromévente megrendezett Miskolci Grafikai Triennálénak. Nagy utat járt be a rendezvény – a megnyitóig ezt segít belátni a szervező Miskolci Galéria, amikor Facebook-oldalán és a honlapján a múlt emlékeit osztja meg az érdeklődőkkel.

A dokumentumok abban is eligazíthatnak: mivel érdemelte ki Miskolc a magyar grafika fővárosa címet.

A Herman Ottó Múzeum tagintézményeként működő Miskolci Galéria vezetője, Kónya Ábel rendezte a kiállítást. A napokban közölt interjúnkban ebbéli minőségében és grafikusművészként is úgy látta, ilyen seregszemlét szervezni indokolt. A folytonosság megtartása mellett a szükséges változásokról is beszélt, hogy még teljesebb képet adhassanak majd a műfaj törekvéseiről.

(A borítóképen: Mihály Attila kiállításrendező munka közben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában