művészet

2020.05.16. 15:30

Főszerepet kaphat majd az új Yamaha zongora is

Izgatottan várja vissza közönségét a Miskolci Szimfonikus Zenekar, már lehet bérlethelyet foglalni.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM-ARCHÍVUM

Fotó: @rogoszfoto

Az együttes hagyományos, bérletes programjai mellett továbbra is nagy hangsúlyt kapnak a gyermek- és ifjúsági programok, megannyi egyedi és különleges koncerttel készülnek, valamint egy rövid sorozatot is indítanak, ahol új hangszerük, a Yamaha CFX versenyzongora kap főszerepet.

Felkészültek

– Különös, eddig soha nem megélt izgalommal készülök a 2020/21-es évadra. Kívánom, hogy ugyanezt a különös várakozást érezzék önök is, velem együtt, és ígérem, nem fognak bennünk csalódni! – mondta Antal Mátyás, a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője.

Ahogy az ország, sőt a világ legtöbb művészeti együttese, úgy a Miskolci Szimfonikus Zenekar is nagyon nehezen élte meg a rendkívüli járványhelyzetet. Az együttes tagjai azonban aktívan, otthoni felkészüléssel töltötték a karantén idejét, s még nagyobb izgalommal várják az új évadot, mint eddig. A zenekar május 18-án hivatalosan is meghirdeti évadát. Bár a bérletek megvásárlására a jegypénztárak nyitásáig nincs mód, de az együttes lehetőséget biztosít a bérlethelyek lefoglalására e-mailben és telefonon. A zenekar továbbra is két miskolci bérletsorozatot kínál a komolyzene szerelmeseinek. Tűzvarázs sorozatuk hét, a Hangforrás négy koncertet foglal magában.

Kiegyensúlyozottságra törekvés. Talán ez a legszembeötlőbb vonása a 2020/21-es évadra kínált bérletes koncertjeinek. A két miskolci sorozat mellett pedig a fővárosban is találkozhatnak a zenekarral, a FényÁRnyék elnevezésű, háromalkalmas hangversenyein. Ezek helyszíne a Budapesti Olasz Kultúrintézet.

Mindezek mellett egy új sorozatot is meghirdet a társulat a miskolci publikum számára, amely a csodás hangzású, új versenyzongorájára épül. Bérletes műsoraik egy része vegyes összeállítású, több alkalommal is régi és újabb korok művészetét társítva egymással egyazon este folyamán.

Zene a kicsiknek is

Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekar ügyvezetője elmondta: rendkívül sikeresek a gyermek- és ifjúsági programjaik (Hang-ár, Játsszunk zenét a Szimfonikusokkal, Ciróka Babakoncert), amelyek közé tavaly álmodták meg Hangszerező című, kisiskolásoknak szóló, interaktív hangszerbemutató programjukat. Szintén nagy népszerűségnek örvendenek a bérleten kívüli hangversenyeik (Aperitif, Prome­nád, Kastély-szerenád, Zene világnapi koncert, Karácsonyi és Újévi hangversenyek) is.

A zenekar a következő évad első koncertjét Edelényben köszönti egy különleges és ünnepi kastélykoncerttel augusztus 22-én, majd szeptember 3-án Aperitif koncertjükkel az évad kínálatába engednek betekintést.


Neves művészek

Csak néhány az új évad vendégművészei közül: az olasz Lorenzo Castriota Skanderbeg, a francia Quentin Hindley, a magyar ősökkel rendelkező, svájci Thomas Herzog, a szlovén Darko Brlek klarinétművész, a magyar művészek közül Kovács János, Boldoczki Gábor (trombita), Ittzés Gergely (fuvola), Rohmann Ditta (gordonka), Szabadi Vilmos (hegedű), Várjon Dénes és Farkas Gábor zongoraművészek

(A borítóképen: A színpadon a Miskolci Szimfonikus Zenekar)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában