Kiállítás

2020.03.12. 17:00

Alkotók és barátok is

A diósgyőri művészek hétfőn nyílt kiállítása a nőket köszönti.

Hegyi Erika

Fotó: Kozma István

Tisztelet a nőknek címmel nyílt képzőművészeti kiállítás az Ady Endre Művelődési Központban. Az érdeklődők egészen március 31-ig tekinthetik meg a Diósgyőri Alkotó Képzőművészek Baráti Társaságának műveit.

Meglepetés!

– Az alkotócsoportot 2012-ben Eisele Gyula festőművész hívta életre, mert szerette volna összefogni a diósgyőri művészeket – mondta lapunknak B. Szabó Viktória, a csoport jelenlegi vezetője. Eisele Gyula betegsége miatt már nem tud részt venni a közösség programjain. – A csoport megalakulása óta minden hónapban találkozunk, és nagyon jó baráti hangulatban telnek ezek az esték. A szakmai beszélgetések mellett szó esik mindenféléről, igazi közösségnek mondhatjuk magunkat. Csoportunk többnyire festőkből áll, de a tagjaink között található egy szobrász és egy intarziakép-készítő is. Szakmai fejlődésünket segíti, hogy Izsó Lajossal, elismert tájképfestővel gyakran megyünk a természetbe festeni. Egy különleges technikával dolgozik, festőkéssel készíti műveit. Ezt a technikát mutatja meg nekünk, amit nagy örömmel tanulunk meg tőle. Jelenleg 14 tagja van az alkotóközösségünknek, és 2012 óta számos egyéni és csoportos tárlatot szerveztünk már – jelezte Viktória.

A kiállítás megnyitóján Égerszögi Zoltán saját készítésű kulcstartóval lepte meg hölgy művésztársait.

A jó hangulatról a Diósgyőri Kocsis Pál Kertbarát Kör kórusa gondoskodott, akik a hölgyeket köszöntő és dicsérő dalokkal, versekkel örvendeztették meg a jelenlévőket.

(A borítóképen: A diósgyőri alkotók)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában