Miskolc

2019.11.10. 18:00

Nagy bulival készülnek

A Mini minden korszakából felcsendülnek majd dalok a miskolci színpadon.

Horváth Imre

A MINI ART-űr zenekar tagjai

November 16-án szombat este 20 órától a miskolci Grizzly Pub színpadán a MINI ART-űr zenekar koncertezik majd a legendás MINI együttes dalaival, mint a Gőzhajó, a Vissza a városba, a Kereszteslovag, vagy éppen a Fekete gép.

Ahogy már írtunk róluk, a Gajdán Szabolcs billentyűk, Kiss-Rásztóczki Zoltán basszus, Palácsik Béla dobok, és Völgyi Béla Tibor ének, fuvola felállású banda elkötelezett az 1969-ben Török Ádám által alapított és általuk tisztelt Mini együttes szellemisége, zenei, gondolati világa irányában. Azonban a szó szoros értelmében mégsem tekinthető hagyományos tribute vagy cover formációnak, ugyanis a klasszikus Mini dalok többségét az együttes saját zenei arculatára formálva interpretálja a közönség felé, ugyanakkor saját számai révén már önálló utakon folytatja az elődök által felfedezett zenei ösvényt.

16-án először lépnek közönség elé egyedül, és a mintegy másfél órásra tervezett koncert során a MINI minden korszakát megidézik majd a színpadon. Bár gitárosa nincs a csapatnak, de vendégzenészeket szinte minden alkalommal magukhoz „csábítanak” a fellépéseikre, így lesz ez most is, azonban az énekes Bécó sejtelmesen csak annyit kötött az orrunkra, hogy egy meglepetésvendéggel szeretnék még tovább fokozni az izgalmakat. Azt azonban elárulta nekünk, hogy a közelmúltban beújított egy nagyon komoly fuvolát, ami egészen elképesztően szól, ezt pedig a közönség is letesztelheti majd a Grizzlyben, ahol egyébként belépő nélkül várják a közönséget, az előzetesen nagy érdeklődés miatt pedig érdemes lehet időben érkezni – már, amennyiben ülni szeretnénk a vélhetően igencsak pörgős koncert alatt. Amelynek külön érdekessége, hogy ugyanezen az estén, 180 kilométerrel arrébb Török Ádám és a Mini a Bem Rockparton tart búcsúkoncertet a helyen, ahol öt évtizeden át, több száz alkalommal léptek színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában