Miskolc

2019.11.14. 12:42

Miskolcról szóló versvideó sikere

A IV. Nemzeti VERSeny különdíját nyerte el Csorba Piroska miskolci költőnő Miskóc c. versét feldolgozó videójával Mikita Dorka Júlia, aki a versenyen nyújtott teljesítményéért arany minősítést szerzett.

A videó készítője Dobos Klára újságíró-fotóriporter, az Új Misszió c. folyóirat szerkesztője.

Az elmúlt kilenc hónap alatt, három fordulóban, több mint 200 versmondó vett részt a versenysorozaton, a rangos versenyre az anyaország mellett a határon túlról, külföldről is neveztek. Az élő szuperdöntőt – a 25 legjobbnak ítélt versenyző részvételével – november 10-11-én rendezték meg a budapesti Nemzeti Színházban.

Csorba Piroska

A verseny célja a klasszikus és kortárs magyar költészet újszerű bemutatása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a kulturális identitás erősítése volt, 2019-ben a verseny középpontjában a rendszerváltoztatás 30. évfordulója, valamint Ady Endre és Weöres Sándor életműve állt.

A húszéves Mikita Dorka Júlia 8 éves korától vesz részt versmondó versenyeken, legnagyobb elismerése a Közép-európai egyházi középiskolák kassai seregszemléjének díja, amit Arany János Tetemrehívás c. versének elmondásával érdemelt ki. Középiskolásként rendszeresen közreműködött könyvbemutatókon, irodalmi rendezvényeken, az Irodalmi Fonó estjein. 12 éven keresztül játszott a Miskolci Nemzeti Színház előadásaiban. Jelenleg a Budapesti Operettszínházban tanul a Pesti Broadway Musical Stúdió színinövendékeként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában