Csodamalom Bábszínház

2019.09.03. 14:30

Bemutatták a bábszínház új évadát

Rengeteg húzónév jellemzi a bábszínház idei műsortervét.

Bájer Máté

A Mazsola című darab a Futrinka utca jól ismert lakóihoz kalauzolja a gyerekeket

Fotó: Bujdos Tibor

„A szülő felelőssége, hogy milyen kulturális programot választ a gyermeke számára, mi pedig ehhez igyekszünk megfelelően széles palettát nyújtani” – mondta Szabó Attila a Miskolci Csodamalom Bábszínház ügyvezetője az új évad bemutatása során.

 

Két korosztályos darab is műsorra került: az A brémai muzsikusokra a hat éven felüli, a debreceni Csokonai Színház vendégjátékaként aposztrofált A kis hercegre pedig a tíz éven felüli gyermekeket várják. Ezek mellett új és már jól bevált művek jellemzik az évadot. A kicsik találkozhatnak az egyszeri királykisasszonnyal A sóban, akit apja megbüntetett, mert lánya az iránta való érzelmeit a só szeretetéhez hasonlította. A székely menyecske és az ördög című előadás a Fabók Mancsi Bábszínházának vendégjátékában tolmácsol egy vérbeli népmesét, míg a Mikulás Furfangjában színre lép a „legeslegigazibb mikulás”. A Mazsola című darab a Futrinka utca jól ismert lakóihoz kalauzolja a gyerekeket. A Meseláda egy régi bevált produkciója a színháznak, így az idei évadban is szerepet kapott, ahogy a klasszikus Mosó Masa mosodája is.

Ezen felül színre viszik Lúdas Matyi kalandjait, Rigócsőr királyfi tanúságos történetét, Pom pom meséit, valamint a Süsü a sárkány világának A mű-Süsü című epizódját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában