Ezt írtuk anno 1999-ben

2019.08.26. 12:30

Atavisztikus szatellitek

A Sárospatakon született képek az ősi, emberi információkat továbbítják.

A képen: feLugossy László

Forrás: ÉM

Szeptember 26-ig tekinthető meg a Sárospataki Képtárban feLugossy László Atavisztikus szatellit című tárlata.

A művész mindennapjai

A nyolcvanas-kilencvenes évek magyar képzőművészetének fenegyerekeként emlegetett művész 1997-ben költözött Sárospatakra, kislánya már itt született, így saját bevallása szerint érzelmileg nagyon kötődik a városhoz. Most az elmúlt két évben itt készült műveit állította ki – összegzi az Észak-Magyarország 1999. augusztus 27-i száma.

Honnan a tárlat címe? Azért választotta a kiállítás mottójául, mert a műholdak ma az információáramlás legmodernebb eszközei. A festő a képeit is hasonló műholdaknak képzeli, amelyek a bennük rejlő, még megmaradt ősi, emberi információkat próbálják átadni. A festményeken megférnek, sőt egymás jelentését is erősítik az archaikus és a legmodernebb motívumok. Ezek kifejezésére illesztette össze a művész a természetes formákat és a kötött, geometriai elemeket.

A kiállítást megnyitó Krasznahorkai László író novellisztikus és költészeti elemekkel tűzdelt előadásában tárta a hallgatóság elé a művész mindennapjait, gondjait – írja a lap.

A cikk szóba hozzá a legendás underground zenekart, a Bizottságot, amelyben feLugossy László egyebek között Wahorn Andrással zenélt – mostanában új dalokat vettek fel, amelyekből CD készül majd, írja az Észak 1999. nyarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában