Császta Néptáncegyüttes

2019.06.19. 10:00

Újabb babérokra tör az „aranyos” Kiscsászta

Aranyos hétvégét tudhat maga mögött a közelmúltból a Kiscsászta Néptáncegyüttes, ugyanis két nap alatt két arany minősítést gyűjtöttek be.

Horváth Imre

Az ifjú táncosok

Forrás: A Császta fotója

Két nap alatt két arany minősítést is szerzett a Császta Néptáncegyüttes gyermekcsoportja, a Kiscsászta, ami amellett, hogy nagy öröm a felsős diákoknak, egyben azt is jelenti, hogy kvalifikálták magukat a X. „Dunán innen, Tiszán túl” tehetségkutató verseny Kárpát-medencei döntőjébe is, amelyet 22-én, szombaton a miskolci Művészetek Házában rendeznek meg. A fiatalok nemcsak erre készülnek gőzerővel, hanem a július végi lengyelországi Világ Folk­lórja elnevezésű nemzetközi fesztiválra, ahová az edelényi önkormányzat támogatásával utaznak majd el.

A Kárpát-medencei döntőben

Előbb Székesfehérváron a „Húzd keresztül…!” Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek VII. Fesztiválján szereztek a legtávolabbról érkező csapatként arany minősítést, majd másnap már Miskolcon a X. „Dunán innen, Tiszán túl” tehetségkutató verseny hetedik elődöntőjén sikerült a korosztályukban kiemelt arany minősítést szerezni, amivel kvalifikálták magukat a Kárpát-medencei döntőbe is, amelyet 22-én a miskolci Művészetek Házában rendeznek meg.

Mint Körmöndi Tamástól, a néptáncegyüttes művészeti vezetőjétől megtudtuk, a csapat 25, általános iskolai felsős tanulóból áll, akik már 6-8 éve táncolnak együtt. A Kiscsászta a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola keretein belül működik Edelényben, a szülők segítségével pedig egyesületet is alapítottak „mellé”, így segítve a háttértámogatást. A jól sikerült aranyos hétvégére persze nagyon büszkék, és készülnek a szombati döntőre, amelyen szeretnének minél jobban szerepelni. Július végén pedig Lengyelországba készülnek, a Lódz közeli Zdunska Wola járásba, ahol ismét megrendezik a Világ Folklórja elnevezésű nemzetközi fesztivált. Az elmúlt két évben a Császta Néptáncegyüttes fődíjat nyert ott, most szeretnék a gyerekkategóriát is meghódítani, melyben az edelényi önkormányzat is támogatja őket az utazás költségeibe beszállva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában