Helyi kultúra

2019.06.03. 09:30

Nívódíj a Sarkantyús Néptáncegyüttesnek

Nívódíjat szerzett a Sarkantyús Néptáncegyüttes, ezzel fennállásának eddigi legnagyobb sikerét érte elé a közelmúltban.

A Sarkantyús Néptáncegyüttes a versenyen

A cigándi táncosok a Martin György Néptáncszövetség szervezésében lebonyolított Néptáncosok Területi Bemutató Színpada minősítő versenyén vettek részt Nyíregyházán.

Száztizenöt pont

A csapat bodrogközi, felső-­Tisza-vidéki cigány tánc és györgyfalvi táncokból álló, szerkesztett műsora a maximális százötven pontból száztizenöt pontot ért el, így a neves szakemberekből álló zsűri nívódíjban részesítette az együttest.

A táncosok és a felkészítők szerint ez hatalmas siker, hiszen Cigándon felnőtt táncegyüttes még nem szerzett ilyen magas szakmai kitüntetést, legutóbb 1988-ban a Nagy István vezette Zemplén Gyermek és Ifjúsági Tánccsoport szerzett nívódíj elismerést.

A táncosok műsorában közreműködött Téglás Dezső, aki citerán kísérte a csoportot az előadás folyamán, a fotókat pedig Némethy András készítette.

Valamennyi táncos nevében szeretnék megköszönni mindenkinek a segítségét, aki bármilyen formában hozzátett ahhoz, hogy a csoport ezt a sikert elérje.

Az együttes tagja

Dakos Éva, Molnár Vivien, Vaszil Réka, Szabó Marianna, Németh Alíz, Oláh Ajsa, Tóthné Punyi Csilla, Dócsné Fülöp Titanilla, Gulyásné Dócs Krisztina, Szigeti Mária, Barathyné Gönczi Zsuzsanna, Daruk László, Bodnár Dominik, Mándi Levente, Gyárfás Károly, Gyöngy Marcell, Juhász Ádám, Rolyák Géza, Tóth István, Nagy Dávid, Kovács Gábor, Lőrincz László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában