Nehéz napok

2024.06.11. 10:48

Vihar után: ez most a helyzet Miskolcon és a környékén

Összességében 84 helyszínen kellett beavatkozni a tűzoltóknak a viharkárok felszámolása érdekében.

A hétfő éjszakai vihar leszakította az MVSC Sporttelep tetőszerkezetét

Fotó: Vajda János

Komoly vihar érkezett a vármegyébe tegnap erős széllel és nagy mennyiségű csapadékkal, a felmérések szerint a legtöbb kárt Miskolcon okozta. Összességében 84 helyszínen kellett beavatkozni a tűzoltóknak a viharkárok felszámolása érdekében – tájékoztatott a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Fakidőlés, áramkimaradás

A legtöbb riasztást kidőlt fák, letört faágak, leszakadt vezetékek miatt kapták a tűzoltók, de lakosságvédelmi intézkedések is szükségessé váltak többek között Miskolc-Diósgyőrben, a Batthyány soron, a Szeder, a Madarász Viktor, a Pozsonyi, a Kassai és a Bajcsy-Zsilinszky utcákban. A Miskolci VSC Csokonai úti létesítményben, ahol az orkánerejű szél el-, levitte a röplabdacsarnok tetejét, több tíz méterre, s a közelben lévő fák tetején landolt.  Letört ágak akadályozták a forgalmat, károk keletkeztek a vármegyeszékhely környékén, Ómassán, Bükkszentkeresztnél, Sajólád és Bőcs, valamint Sajólád és Alsózsolca között. Járdánházán a hivatásos tűzoltók és a települési mentőcsoport tagjai 15 ingatlannál védekeztek homokzsákokkal a házakba betörő víz ellen, itt 3 köbméter, Sátán pedig 10 köbméter vizet szivattyúztak ki a tűzoltók pincékből. Szünetelt az áramszolgáltatás Sajóládon, Sajólászlófalván, Sajókápolnán és Kondón, összesen 1800 fogyasztási helyen, éjjel Nemesbikken is elment az áram, de csakúgy mint a többi helyszínen hamar helyreállították – tudtuk meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában