Égszakadás

2024.06.10. 11:41

A legtöbb kár Miskolcot érte a viharok miatt

Szünetel az áramszolgáltatás Sajóládon, Sajólászlófalván, Sajókápolnán és Kondón.

Kidőlt fa a Dózsa György úton.

Fotó: Fotó: Vajda János

Erős széllel és nagy mennyiségű csapadékkal érkezett a vihar a vármegyébe, a legtöbb kárt Miskolcon okozta. Reggel 9 óráig több mint negyven helyszínen avatkoztak be a tűzoltók, és dolgoznak azóta is folyamatosan a viharkárok felszámolásán. A legtöbb riasztást kidőlt fák, letört faágak, leszakadt vezetékek miatt kapták a tűzoltók, de lakosságvédelmi intézkedések is szükségessé váltak – tájékoztatott a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Fakidőlések, tetősérülések

A nagy mennyiségű csapadék megrongált egy családi házat Miskolc-Diósgyőrben, a Batthyány soron, amely lakhatatlanná vált, nyolc lakója a családok átmeneti otthonában tartózkodik. Miskolcon, a Szeder utcán két személygépkocsira dőlt egy fa, melyet daru segítségével emeltek le a járművekről. A Madarász Viktor utcán négy autót rongált meg egy kidőlt fa, motoros láncfűrésszel távolították el az egységek. A Pozsonyi utcán két személyautóra, a Kassai utcán a posta épületére is fa dőlt. Egy Dózsa György úti bölcsőde kapuját kettétört fa zárta el. A Gömöri felüljárónál egy kidőlt villanyoszlop négy sávon akadályozta a közlekedést, a Bajcsy-Zsilinszky úton egy személygépkocsi akadt el a vízben, melyben két személy utazott.

Villanyvezeték szakadt le

Forgalmi akadályt képeztek a leszakadt faágak Miskolc-Szirma és Kistokaj, Miskolc-Szirma és Martinkertváros között, valamint a Kapitány utcán, Balassi Bálint utcán, Tetemvár alsósoron és az Asztalos utcán, illetve a vármegyeszékhely környékén, Ómassán, Bükkszentkeresztnél, Sajólád és Bőcs, valamint Sajólád és Alsózsolca között. Villanyvezeték szakadt le többek között az Előhegy dűlőn, a Dinnyés utcán, a Bandzsalgó dűlőn. A Temes utcán egy garázsból 50 köbméter, a Pázsit utcán egy pincéből 40 köbméter vizet távolítottak el a tűzoltók. Miskolc mellett Alsózsolcán is több helyszínen avatkoztak be az egységek. Az Arany János utcában villámcsapás következtében vált lakhatatlanná egy családi ház, hat lakója rokonokhoz költözött, ugyanebben az utcában egy másik családi ház tűzfala ledőlt, öt személyt szintén rokonoknál helyeztek el. 

Homokzsákokat helyeztek ki

A Johanna, Móra Ferenc, Kodály Zoltán, Móricz Zsigmond utcákban háztetőket rongált meg a vihar és faágak szakadtak le több ingatlannál. Járdánházán 3 köbméter, Sátán 10 köbméter vizet szivattyúztak ki a tűzoltók pincékből, Borsodnádasdon az úttestre került nagy mennyiségű törmelék eltávolításában segítettek. Járdánházán a hivatásos tűzoltók és a települési mentőcsoport tagjai 15 ingatlannál védekeznek homokzsákokkal a házakba betörő víz ellen. 

Szünetel az áramszolgáltatás Sajóládon, Sajólászlófalván, Sajókápolnán és Kondón, összesen 1800 fogyasztási helyen – írja a tájékoztató. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában