Választás 2024

2024.06.09. 20:00

Az először választók fontosnak tartották részvételüket

216 ezer fiatal kapott vasárnap először lehetőséget arra Magyarországon, hogy kifejezze véleményét a közügyekkel kapcsolatban. Vármegyénk első szavazói fontosnak tartották, hogy éljenek állampolgári jogukkal.

Boon.hu

Fotó: Vajda János

Vaszily Léna első szavazóként nagy izgalommal várta a napot, amikor amikor nemcsak elkísérte a szüleit a szavazókörbe, hanem ő is voksolhatott.

Ez az első szavazásom és úgy érzem, ez is egy mérföldkő az életemben, mint az utóbbi hetekben sok minden: ballagás, érettségi. Nagyon érdekes érzés, hogy a döntésemnek valódi súlya van, és előre nem tudhatom, hogy jó döntést hozok-e

 – mondta a szavazás előtt.

Vaszily Léna
Fotó: Olvasónktól

A szavazás után a boon.hu kérdésére, hogy gondolkodott-e valaha a politikai pályán – hiszen a gimnáziumban, ahonnan most ballagott, ő volt a diákönkormányzat elnöke és a városi diákönkormányzat munkájában is részt vett – ezt válaszolta:

Ez a kérdés mindig mosolyt csal az arcomra. Emlékszem, óvodában mindenki elmondta, hogy tűzoltó, fodrász vagy űrhajós szeretne lenni. Én 5 évesen kijelentettem, hogy miniszter leszek. Sokáig érdekelt a politika, és mai napig követem az eseményeket, de lemondtam erről a pályáról. Úgy gondolom, nem az én lelkivilágomnak való.

A miskolci Horváth Bryan szintén nagy örömmel járult az urnához a kitöltött szavazólapokkal:

Nagyon vártam, hogy először szavazhassak, ugyanis fontosnak tartom a város és az ország sorsát. Hiszem, hogy egy szavazat is sokat számít. Az általam támogatott képviselőjelölteknek a segítségére voltam az egész kampány alatt, és ezt az elkövetkezendő választási időszakokban is így tervezem

 – nyilvánított határozottan véleményt a 18 éves fiatalember.

Horváth Bryan
Fotó: Olvasónktól

Nem csak Miskolcon aktívak az első szavazók

Legalább egy éve figyelemmel kísérem a politikai történéseket és nagyon örülök, hogy élhettem a szavazati jogommal. Miskolcra járok gimnáziumba, de Ináncson élek és itt is szavazok. Értem mi, hogy működik, van önálló véleményem, aminek végre hangot adhatok

 – mondta el Szedlák Janka.

Szedlák Janka
Fotó: Olvasónktól

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában