boon.hu video

2024.05.26. 15:52

Megnyíltak a szertárkapuk a miskolci tűzoltóknál is - Fotók, videó

Gyereknap alkalmából kinyílt a miskolci laktanya kapuja, hogy feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Gárdonyi Edina

A kcsiknek nagyon tetszettek a tűzoltóautók.

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A "Nyitott szertárkapuk" elnevezésű országos, gyermeknaphoz kapcsolódó program keretében a miskolci tűzoltó-laktanya is megnyitotta kapuit, és fogadta a családokat, akik szívesen barangoltak a tűzoltólaktanyák szertárkapuin belül.

„A több éve nagy népszerűségnek örvendő program célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyák mindennapjaiba, és megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos részét. A látogatókat délelőtt tíz és délután négy óra között fogadtuk, és folyamatosan jöttek a családok” – nyilatkozta Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Itt nagyon bátor emberek dolgoznak

A tűzoltóautók voltak a legnépszerűbbek a gyerekek körében, az udvaron többször hallható volt az a mondat, hogy „megint be szeretnék ülni” vagy „itt nagyon bátor emberek dolgoznak”. A tűzoltók készségesen válaszoltak minden kérdésre, akár a gyerekektől, akár a kicsit gyerekké visszaváltozó apukáktól érkezett.

„Reggel hallottam a rádióban, hogy lehetőség lesz bejönni megnézni a tűzoltóságot, így ez lett az egyik gyereknapi program a kisfiamnak” – mondta el Bliszkó Ágnes, akinek a kisfia többször is beült a tűzoltóautóba.

Sever Ramon feleségével és kisfiával érkezett megnézni a tűzoltó-laktanyát. Nem csak a kisfiú, hanem ő is nagyon izgalmasnak találta a programot, amire idén először jöttek, eddig nem hallottak a lehetőségről.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában