Gyermeknap

2024.05.26. 14:20

A gyerekeket ünnepelték Zilizen (fotók)

Május 25-én, szombaton minden a gyerekekről szólt a településen.

Gárdonyi Edina

Csodás arcfestések készültek.

Az Együtt Zilizért Alapítvány és a községi önkormányzat közösen a Nemzeti Együttműködési Alap és civil támogatások segítségével szervezett tartalmas napot. A programon Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is köszöntőt mondott. A délelőtt folyamán a gyerekek vidáman ugráltak a légvárakon és énekeltek Vodila Norberttel. Csodás arcfestések készültek, és a lufihajtogatás is nagy sikert aratott.

A Zöld Völgy szervezésében kézműves foglalkozásokat tartottak, és az általuk meghirdetett rajzpályázat díjátadója is lezajlott. Az érdeklődők a Boldvai Katonai Hagyományőrző Egyesület interaktív programján vehettek részt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet kutyás szolgálatot teljesítő munkatársai színvonalas kutyás bemutatót tartottak, amit nemcsak a gyerekek, hanem minden résztvevő nagyon élvezett. A fenntarthatóság és környezetvédelem fontosságára hívták fel a figyelmet a Zilizen megvalósuló csapadékvíz-elvezetés projekt kapcsán.

„Hosszú évek óta minden évben van gyermeknapi program Zilizen, amit már harmadik alkalommal az alapítvány szervez. Minden itt lakó számára fontosak ezek a közösségi programok, amit az is mutat, hogy a helyi lakosok is támogatták az eseményt: süteménnyel, gyümölccsel, csokoládéval” – nyilatkozta a boon.hu-nak Nagy Judit, az Együtt Zilizért Alapítvány elnöke.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában