Együttműködés

2024.06.17. 14:30

Partnerség övezi a Miskolci Egyetemet és az MVM csoportot (fotókkal)

Hétfőn újabb együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és hazánk egyik legnagyobb vállalta. A felek hangsúlyozták, hogy a partnerség a legfontosabb számukra.

Ujlaki Attila

További lépéseket is terveznek az együttműködésben

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a MVM csoport. Az eseményen prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora elmondta, hogy pár hónappal ezelőtt Budapesten egyeztettek arról, hogy milyen együttműködéssel tudnák gyarapítani a korábbi munkát az MVM csoporttal, így a partnerséget is. „Közbejött az a pályázati kiírás, amelyen egy Science Park létrehozását tuduk megvalósítani” – mondta. Rámutatott: az első pillanattól kezdve partner volt az MVM ennek a megvalósításában. 

Partnerség

Számunkra ez egy büszkeség, hogy hazánk egyik legnagyobb vállalata vállal szerepet ebben a munkában

 – hangsúlyozta. Végezetül rámutatott: az intézmény célkitűzése az, hogy a kutatásfejlesztést növeljék, és hogy a hallgatók az elméleti tudás mellett gyakorlatira is szert tegyenek. Az értékteremtésre alapozott együttműködés a tudományos területeket érintő partnerség mellett hangsúlyt fektet a duális oktatás és a hallgatói kiválóság támogatására – tudta meg a boon.hu.

Folyamatos innováció

A megállapodásban a kutatás-fejlesztés és innováció elősegítésére kutatóműhelyeket hozhatnak létre, valamint részt vesznek a Tudományos és Innovációs Parkok (Science Park) szakmai programjainak a megvalósításában. A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki Karának részéről prof. dr. Siménfalvi Zoltán a szakmai fontosságát emelte ki az eseménynek. „Az együttműködésünk egy összehangolása lesz a korábbi közös munkánknak” – hangsúlyozta. Arról is beszélt, hogy a vállalat által kezdeményezett szakterületeken is hatalmas lehetőségeket értek el. 

További együttműködések

Mátrai Károly Tamás, az MVM csoport vezérigazgatója bemutatta a megállapodás tárgyát. „Nagyon erős bázisa van a vállalatnak Észak-Magyarországon, fontos régió, és egyben hangsúlyos szerepe van számunkra Miskolcnak is” – mondta. Rámutatott: számtalan együttműködés övezte az egyetem és a vállalat életét. „Számunkra fontossk az egyetem egyes mérnökképzései, hogy minél több fiatalnak tudjunk munkát biztosítani” – hangsúlyozta, hozzátéve, az elmúlt években az egyetemről érkezett hozzájuk a legtöbb szakember. Arra is kitért, hogy további együttműködési szándékuk is van az egyetemmel kapcsolatban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában