Anno

2024.05.26. 12:00

Ez történt a gyerekekkel negyven éve a gyermeknapon

A gyermeknapok hagyományosan legrangosabb programját, az avatást rendezik meg az úttörőcsapatok vasárnap, írta negyven évvel ezelőtt az Észak-Magyarország.

Ma másképp telnek a gyermeknapok

Fotó: MW

Közel 11 ezer első osztályos várományosa idén a kék, 13 ezer negyedikes gyerek pedig a vörös nyakkendőnek megyénkben. A gyermeknapok hagyományosan legrangosabb programját, az avatásukat rendezik meg az úttörőcsapatok a hét végén, számolt be előzetesen az eseményről 1984. május 25-én az Észak-Magyarország. Városi és csapatszintű avatásokat rendeznek szerte a megyében, írták, többek között Miskolcon három helyen. „A kisdobosok idén együtt vesznek részt az avatáson a volt járás területén levő települések kisdobosaival, ötezren, a háromezer piros nyakkendőt váró negyedikeshez a volt járás területéről ezer társuk csatlakozik", írta a lap. Beszámolnak róla, hogy Miskolcon a Lenin téren (hol is volt az?), a Hősök terén, valamint az Avason avatják a diákokat 1984-ben.

A gyerekek és szüleik nem is gondolták volna, hogy kevesebb mint egy évtized, és örökre fiókba kerülnek, maradnak a kék és a piros nyakkendők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában