A hősök napján

2024.05.26. 12:35

A magyar nemzet hősei előtt tisztelegtek (fotók)

Koszorúzással emlékezett a magyar nemzet hőseire a A FIDESZ-KDNP miskolci frakciószövetsége május utolsó vasárnapján a Hősök temetőjében, a mai nap a magyar hősök emléknapja.

Boon.hu

A FIDESZ-KDNP szövetségének koszorúzása a Hősök temetőjében.

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A Himnusz eléneklése után főhajtással tisztelegtek, majd Deák-Bárdos Mihály elhelyezte az emlékezés virágait a Fidesz-KDNP miskolci frakciószövetségének nevében.

„Hazánkban a hősök napjára emlékezni az 1. világháború után kezdtek, és a két világháború között folyamatosak voltak ezek a megemlékezések. A 2. világháború után a kommunista diktatúra időszakában Magyarországon nem tartották ezt az emléknapot, a gyereknap mindent elnyomott. A rendszerváltás óta május utolsó vasárnapján ez a megemlékezés és a gyermekek ünneplése megfér egymás mellett. A hősök emléknapján mi az összes magyar hősre emlékezünk, akik a több, mint ezer év alatt  – mióta Magyarország itt, a Kárpát-medencében Szent István által államot alapított – az életüket, a vérüket adták a hazáért. Abban bízunk, hogy egy olyan békés hely marad Magyarország és Európa, ahol magyar áldozatok nem lesznek a jövőben” – nyilatkozta a megemlékezés után a boon.hu-nak Molnár Péter, a KDNP Miskolc Városi Szervezetének elnöke, frakcióvezetője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában