Felújítás

2024.04.17. 18:32

Jobb körülmények az ózdi nappali melegedőben

Az energetikai fejlesztést pályázati forrást felhasználva valósítják meg Ózdon.

Marosréti Ervin

Szépül az épület

Fotó: ME

Jó ütemben halad a nappali melegedőként és éjjeli menedékhelyként szolgáló szociális intézmény felújítása Ózdon. Az önkormányzat még korábban 120 millió forint pályázati forrást nyert az épület rekonstrukciójára, amelyet március első részében kezdett el a kivitelező. Az új tetőszerkezet már a helyén van, mint ahogyan a napelemeket is felszerelték. A beruházás során a homlokzat, a tető és az aljzat is hőszigetelést kap. 

Munkálkodnak a melegedőnél
Fotó: ME

A fejlesztés során kicserélik a régi, már elavult vezetékeket, új elektromos hálózatot építenek ki. Az energiatakarékos lámpatestek felszerelése mellett a fűtőtesteket is lecserélik, valamint egy fedett teraszt is kialakítanak az előttünk álló hetekben.

2000 óta

Az egykoron bíróságként működő épületben az ezredforduló óta a szenvedélybetegek és a hajléktalanok nappali ellátása történik. A tavalyi esztendőben a kihasználtság legalább nyolcvan százalékos volt, a jövőben pedig a szociális ellátását megújult körülmények között végezhetik a dolgozók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában