boon.hu video

2024.04.06. 15:58

GYEK Napokat tartottak a Szeletában - fotókkal, videóval

Hosszú évek óta biztosítja a stabil, magas színvonalú szakmai hátteret.

Pap Gyula

GYEK Nap a Szeletában.

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Európában egyedülálló módon, népszerűsítő kampányt indítottak szombaton a Szeleta Parkban Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) megismeréséhez. Az előreláthatólag három részes programsorozat, amely a GYEK NAPOK elnevezést kapta, bemutatja az egészségügyi intézmény szakembereit: orvosait, szakdolgozóit, emellett a kórház értékeit egy szélesebb perspektívából.

A jobb megismerésért

A program lehetőséget teremt, hogy a résztvevők megismerjék a modern, gyors diagnosztikai és terápiás módszereket, az ellátásokat, amelyek gyermekbarát környezetben történnek, valamint a szülők számára is lehetőséget nyújt, hogy gyermekeiket közvetlenül végigkísérhessék a gyógyulás útján – mondta el köszöntőjében dr. Sólyom Enikő kandidátus, a GYEK vezető főorvosa.

Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere azt emelte ki beszédében, hogy jó látni, milyen sokan érdeklődnek a GYEK munkája iránt. Miskolc számára különösen fontos az, hogy gyermekeinkre, és az ő egészségükre ügyeljünk. A nagy múltú gyermek egészségügyi központ hosszú évek óta biztosítja a stabil, magas színvonalú szakmai hátteret ehhez.

A park is vonzó volt

Ádám még mindössze hathónapos és édesanyjával érkezett a rendezvényre. Azt remélik, hogy a rendezvényen még részletesebben megismerik a GYEK működését és az is vonzotta őket, hogy még nem voltak a nemrég megnyílt Szeleta Parkban, amely nagyon tetszik nekik.

Evelin korábban dolgozott a gyermekegészségügyben, most csak véletlenül járt erre, de érdekli és meg fogja hallgatni az előadásokat is – ígérte.

Az előadásokon kívül - amelyeket dr. Sólyom Enikő vezető főorvos, dr. Papp János osztályvezető főorvos és dr. Poremba Beáta főorvos tartott - volt Ködmön TSE táncbemutató, a Csiribiri együttes előadása és bűvész show is, valamint arcfestő, hajfonó és bohóc is várta a nebulókat, akik számára a program ingyenes volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában