GYEK napok

2024.04.05. 09:00

A gyermekkórházat népszerűsítik szombaton a Szeleta Parkban

Színes programok mellett előadásokat is hallgathat a közönség a GYEK-ről.

A vármegyei kórház főépülete

Fotó: ÉM

Népszerűsítő kampányt indít Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) megismeréséhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház. Mint programot beharangozó közleményükben írják, a kezdeményezés Európában egyedülálló. A programsorozat, amely a GYEK napok elnevezést kapta, bemutatja az egészségügyi intézmény szakembereit: orvosait, szakdolgozóit, emellett a kórház értékeit egy színesebb perspektívából.

A program lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők megismerjék a modern, gyors diagnosztikai és terápiás módszereket, az ellátásokat, amelyek gyermekbarát környezetben történnek, valamint a szülők számára is lehetőséget nyújt, hogy gyermekeiket közvetlenül végigkísérhessék a gyógyulás útján.

A rendezvényt Miskolcon, a Szeleta Parkban tartják meg április 6-án (szombaton), a program reggel 10 órakor a hivatalos megnyitóval kezdődik.

10:30-tól előadás hangzik el a GYEK-ről, az előadók dr. Sólyom Enikő kandidátus, a GYEk vezető főorvosa, majd dr. Papp János, a gyermeksebészeti, traumatológiai és égési osztály osztályvezető főorvosa beszél. 

A  szünetben 11:30-tól a Csiribiri Együttes előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

12:30-tól A gyermekbalesetek megelőzéséről dr. Poremba Beáta, a gyermeksebészeti, traumatológiai és égési osztály osztályvezető helyettes főorvosa tájékoztatja a jelenlévőket. 

Az előadás után 13:45-től Bűvész show látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában