Anno

2024.03.17. 15:00

Nyakig sáros vásárlók a Zsarnai kőasztala körül

Miről írt 30 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1994. március 8-án a helyi bolhapiac sanyarú sorsát és kilátásait tette elemzése tárgyává.

Boon.hu

A Zsarnai, napjainkban

Fotó: ÉM

A szakértők arra számítanak, hogy leépül és elsorvad a miskolci ócskapiac – olvastuk a megyei napilap helyi ügyekkel foglalkozó mellékletében. 

A Zsarnain egy-egy csapadékosabb nap után nyakig sáros vásárlók bolyonganak a kőasztalok között. A lehangoló állapotokon kívánt változtatni az egyik szabaddemokrata városatya. Bányai Lajos az 1994-es költségvetés vitájában két olyan módosító indítványt is beterjesztett, amellyel a piac rendbehozatalához szeretett volna támogatást szerezni. A képviselők többsége azonban nem állt a javaslatok mellé. Kérdéses ezek után, hogy lehet-e javítani a Zsarnai helyzetén. 

A miskolci polgármesteri hivatal pénzügyi osztályán Juhász Gézától azt tudta meg a lap, hogy az 1994-es büdzsében gyakorlatilag egy fillért sem biztosítottak a piac rendbetételére. Véleménye szerint azonban 

„a piac jól működő intézmény, amelyik saját erejéből képes lesz javítani a helyzeten. A Zsarnai kulturáltabbá tételére elvileg felhasználhatnák a többletbevételeik egy részét” 

- hangoztatta a lapnak Juhász Géza. 
A piacfelügyelőségen ugyanakkor nem adtak határozott választ arra, hogy mennyit szándékoznak abban az évben a Zsarnaira költeni. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában