Ennyi volt

2024.01.19. 07:00

Elhasalt az MVK Zsarnai járata

Tavaly teszt jelleggel elindította a közlekedési vállalat a Zsarnai piacra tartó járatot, amely mint kiderült, kudarcba fulladt.

Ujlaki Attila

Kevesen mentek busszal a piacra

Fotó: Bujdos Tibor

Habár korábban a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. azt hangsúlyozta, hogy ZS-s járat elindítása mellett „a vásárlók és a kereskedők igényeit meghallgatva döntött a járat ideiglenes útjára bocsátásáról” a közlekedési vállalat, a Zsarnai piacra közlekedő járat tavaly mégsem válthatta be a hozzáfűzött reményeket, mert pár alkalom után a járat eltűnt a MVK palettájáról.

Nem vált be

Az MVK korábban azt nyilatkozta a teszt járatok kapcsán, hogy a tapasztalatok kiértékelésének kell kimondania: legyen-e tartós folytatás. Mára kiderült, hogy nem lett. Erre a városháza sajtóosztálya is ráerősített a boon.hu megkeresésére. Mint írták: a Városgazda a közlekedési vállalat partnerségével 2023. márciusában ideiglenesen indította el a ZS-s buszt, amely április elsejéig három napközbeni, szombati időpontban indult az Avasi kilátó buszvégállomásától és még plusz két időpontban. 

2024-ben sem

Arra is rámutattak: a tesztjárat célja az volt, hogy felmérje az utazóközönség igényeit. „Kevesen éltek ezzel a lehetőséggel a Zsarnai piacra utazók közül, ezért a Városgazda nem rendelt meg az MVK-tól az újabb járatokat, és a 2024-es évben sem tervezi a cég a ZS-járat indítását” – hangsúlyozta a sajtóosztály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában