Miskolci Kocsonyafesztivál

2024.03.08. 16:07

Libamájas és szőlős kocsonyát is kóstolt a miskolci zsűri - képekkel, videókkal

Miskolc - Koradélután lendült akcióba a Kocsonyafesztivál hattagú zsűrije, hogy a tizenhét nevezett kocsonyából kiválassza a legjobbat.

Édes Richárd

Munkában a zsűri

Fotó: Ádám János

Az ízkocsonyaversenyen - a hagyományokhoz hűen - a rendezvényre kitelepülő vállalkozók kocsonyái vettek részt a versenyben hagyományos és kreatív kocsonya kategóriában. A rendezvény elsődleges célja a magas minőségű termékek forgalmazása volt a 2024-es Kocsonyafesztiválon. 

kocsonyaverseny-zsurizes-12-aj
Rózsa Edit vizsgálódik
Fotó: Ádám János

A versenyre összesen 17 kocsonya érkezett. A hagyományos kategóriát a fület, körmöt, lábat tartalmazó kocsonyák alkotják, míg a kreatív kocsonya kategóriában a füstölt húsos, halkocsonyás és zöldségkocsonyás megoldások versenyeznek

 - beszélt a részletekről Karcos Dóra, a gasztroesemény szervezője. 

Akcióban a kocsonyazsűri 

A kocsonyákat kóstoló zsűri elnöke, Antal Gábor szakácsmester, magyar grill bajnok, tagjai pedig Mandzák Béla kreatív chef, Molnár Zoltánné Képes Erzsébet, a Diósgyőri Party Service Kft. ügyvezetője és Rózsa Edit, a Kocsonyafesztivál alapító tulajdonosa. A zsűri tagja emellett Veres Pál polgármester és Tóth Ádám Zoltán, a Bokik stratégiai koordinátora, oktatási és képzési szakigazgatója voltak. 

Az első helyezett díja, hogy az árusítóhelyén kihelyezheti „A 2024-es Kocsonyafesztiválon megrendezett Ízkocsonya verseny I. helyezett kocsonyája hagyományos/különleges kategóriában” felirattal ellátott táblát, ezzel segítve a rendezvényen való kocsonyaárusítást. 

Remekül sikerültek

A hattagú zsűri 12:30-kor már nekilátott a kocsonyák kóstolásának és az értékelésük folyamatának a Miskolci Galériában. 

Antal Gábor, a zsűri elnökének tapasztalatai szerint a nevezett kocsonyák nagyon jóízűek és remekül sikerültek. Találkozott trükkös megoldásokkal és érdekes fűszerezésekkel. 

Izgalmas összhatás

„Végtelen izgalmas volt az összhatás! A kocsonya esetében egy igazi autentikus ételről beszélünk, de szerencsére még így is volt olyan versenyző, aki bátrabban állt a készítéshez, és mert újítani. Libamájjal, szőlővel, répával, tojással is készültek kocsonyák, még a sáfrányt is bevetették. Persze voltak, akik hibáztak a zselatinnal, egy kicsit odaégették, még gellánt is éreztünk olykor. Összességében elmondhatom, hogy izgalmas alkotások születtek” - beszélt első benyomásairól Antal Gábor szakácsmester. 

Az eredményhirdetés pénteken 19:20-kor várható a Miskolci Galériában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában