Anno

2024.03.09. 12:30

Kétszáz férőhelyes kempinget ígértek Tapolca vendégeinek

Miről írt 60 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1964. március 5-én tudatta: megszépülve várja a vendégeket Miskolctapolca.

Boon.hu

Miskolctapolca napjainkban – a park a csónakázó tóval sokakat vonz, évszaktól függetlenül

Fotó: Ádám János

A korábbi éveknél is nagyobb idegenforgalmat vártak hatvan éve Miskolctapolcán, elsősorban Csehszlovákiából érkezőket - idézhetjük fel a megyei napilap írását olvasva. "A nagyszabású idegenforgalom lebonyolítására fejlesztik a strandfürdőt. Már megkezdték a strand területén az új öltözők építésének előkészítését. A termál fürdő korszerűsítését befejezték, ez már most is a vendégek rendelkezésére áll. A szűk szállodai kapacitás bővítésére tervbe vették első osztályú, 200 férőhelyes camping létesítését. A távolról érkező vendégek elhelyezésére kiszélesítették a fizetővendéglátó szolgálatot. Az idén már csaknem minden tapolcai villában fogadnak vendéget, s ezzel a nyaralóknak 1200 ágyat biztosítottak. A várható nyári idegenforgalomra jellemző, hogy az átvonuló szállásokat már szinte az egész idényre lekötötték" – ez volt tehát a helyzet 1964 tavaszán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában