Anno

2024.03.02. 18:30

Porcelánjával készült Kassa bevételére Hollóháza

Miről írt 10 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2014. március 3-án a porcelángyár piac(vissza)hódító elképzeléséről írt. A

Boon.hu

Emlékkép a porcelángyártás történetéből: egykor Szász Endre munkái díszítették a hollóházi termékeket

Fotó: MW

Hosszú évtizedek után ismét megjelent Kassán termékeivel az állami tulajdonú Hollóházi Porcelángyár, helyi vállalkozók márkaboltot nyitottak a felvidéki városban. A hír címoldali megjelenést ért a megyei napilapban. Pálfi József, a cég akkori ügyvezető igazgatója elmondta: száz évvel ezelőtt a Hollóházától alig 25 kilométerre található Kassa egyik legfontosabb értékesítési helye volt a gyár termékeinek. Ezt azonban a trianoni határok meghúzása miatt elvesztette, és az elmúlt rendszerben sem sikerült visszaszerezni a piacot. A márkabolt megnyitása szép példája a magyar-szlovák gazdasági, kereskedelmi együttműködésnek, hiszen a már komoly vállalkozói múlttal rendelkező Stefán Tóth és felesége, Daniela Tóthová keresték meg az üzem vezetését a márkabolt létrehozásának ötletével. Daniela Tóthová ezzel kapcsolatban azt mondta: többszöri hollóházi látogatás után döntöttek úgy a férjével közösen, hogy belefognak a neves magyar márka forgalmazásába. Hozzátette, reméli, hogy a kassaiakat is ugyanúgy megérinti majd a hollóházi porcelánok szépsége, mint ahogyan az velük történt. A hollóházi porcelánok kiállítása és értékesítése mellett a tulajdonosok galériát is berendeztek, ahol az ismert kassai festőművész, Dusán Balázs képei kaptak helyet – részletezte a fejleményt a beszámoló.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában