Húsvét

2024.03.30. 17:50

Kincskeresők lepték el szombaton az Avasi Arborétumot - képekkel

A miskolci Fenyőkertet szombat délután hangos gyerekzsivaj töltötte meg, hiszen számtalan kis kincskereső érkezett, hogy a feladat sikeres teljesítése után minél több csokitojással távozhasson.

Boon.hu

Kicsik és nagyok jól érezték magukat A Fenyőkertben

Forrás: Avasi Arborétum

Adorján Eszter, az „Az Avasi Arborétumért” Alapítvány vezetője kérdésünkre elmondta, hogy harmadik éve szervezik a tojáskeresést, amire egyre többen látogatnak ki, de soha ennyien még nem voltak. A szép tavaszi időnek is köszönhetően folyamatosan érkeztek a gyerekek és családok. 

Kincskeresők a Fenyőkertben
Forrás: Avasi Arborétum

A feladat jelképes kincseket kellett összegyűjteni, amit aztán húsvéti csokira lehetett beváltani. Tíz kis ábráról volt szó, aminek a tematikája az ünnephez vagy a fenyőkerthez kapcsolódik. Az ügyes „kincskeresők” találhattak csibét, tojást, fenyőt, vagy egyéb kapcsolódó ábrát tartalmazó lapokat a fák tövében vagy a fűben.

Belépőt ezeken az alkalmakon nem szedtek, de aki úgy gondolta, adománnyal segíthette az arborétum munkáját. 

A Fenyőkert ebben az időszakban a családi programon kívül minden érdeklődő számára látogatható, akik szeretnének egy kellemes sétát tenni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában