Miskolc

2024.03.14. 17:30

Fidesz-KDNP: "Már 2021-ben javasoltuk a kedvezményes bérletrendszert Miskolcon"

A miskolci közgyűlés másodszori próbálkozásra fogadta el a 14 év alatti diákok kedvezményes miskolci helyi közlekedéséről szóló határozatot. A testület fideszes és KDNP-s képviselői igennel voksoltak a javaslatra.

Boon.hu

Nagyon sok a panasz a miskolci tömegközlekedésre

Fotó: Ádám János

A Fidesz-KDNP frakciószövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján Bajusz Gábor fideszes képviselő kijelentette, hogy a miskolci Fidesz-KDNP már 2021-ben javasolta a kedvezményes bérletrendszer bevezetését. 

„Mivel a városvezető szivárvány koalíció tagjai nem tudtak megegyezni a saját előterjesztésük kapcsán, ezért csak másodjára sikerült megszavazni a diákbérlet konstrukcióról szóló előterjesztést. A baloldali döntésképtelenség folyamatos kárt okoz a miskolciaknak, helyi képviselőik trükkök százaival próbálják leplezni alkalmatlanságukat. Sajnos a tehetetlenséget tovább fokozza, hogy a Veres Pált támogató, mostanra mikropárttá zsugorodott formációk között végleg elmérgesedett a viszony. Ez is jelzi, hogy Miskolcon változás kell!" 

- fogalmazott a képviselő. 

Fidesz-KDNP-sajttaj-06-aj
Bajusz Gábor, Molnár Péter és Hollósy András
Fotó: Ádám  János

"Fejétől bűzlik a hal. Egyre nagyobb a káosz a tömegközlekedésben Miskolcon

 - jelentette ki Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci szóvivője. 

- Az, hogy Miskolcon "eltéved" egy helyi autóbusz, az nem a sofőr hibája. Ennek az oka a kaotikus közlekedésszervezés, amit lassan 5 éve képtelen megoldani a baloldali városvezetés."

Tönkretették a tömegközlekedést 

„2019 őszén a baloldali városvezetés tönkretette a miskolci közösségi közlekedést - vonta le a következtetést Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője. - Ahhoz, hogy a miskolciak újra használják, drasztikus változtatásokra van szükség." 

Jelezte, hogy országosan KDNP-s kezdeményezés volt az úgynevezett kismama-, vagy kisgyermekes bérlet. Ezt Miskolcon is sikerült bevezettetni. „A 14 éven aluliak jelképes árú, szinte ingyenes bérletének bevezetését a Fidesz-KDNP frakciószövetség támogatta. De szerintünk további kedvezményekre és megoldásokra is szükség van, hogy a miskolci tömegközlekedést használják az emberek. Például a külvárosban nagy parkolókra, ahol, leteszik az emberek az autókat és közösségi közlekedéssel mennek tovább a belváros felé. Mi a miskolci tömegközlekedés helyreállításáért dolgozunk, célunk, hogy újra normális szolgáltatást kapjanak a miskolciak."

További tartalmak: https://www.boon.hu/regio/miskolc

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában