Trehány

2024.03.02. 07:00

Botrányos munka a Vörösmarty téren Miskolcon – fotókkal

Az újonnan kihelyezett kerékpártárolók minősége „hagy némi kívánnivalót” maga után.

Ujlaki Attila

Így sikerültek a betonozások, egy nagyobb rántással kihúzható a kerékpártároló é már vihetik is...

Fotó: Bujdos Tibor

Korábban padokat, most kerékpártárolókat helyeztek ki a miskolci Vörösmarty téren a napokban. A munka nem lett tökéletes, hiszen a szerkezetek rögzítése „igencsak” inog – erről fotóriporter kollégánk készített több fotót is a helyszínen. 

A helyiek azt mondták a boon.hu-nak, hogy nem értik ki vesz át és ki ad át ilyen munkát, amin már látható, hogy a kivitelezése sem jó. 

Csodálkozunk ezek után, hogy komplett padok tűnnek el a városban, ha így rögzítik? 

– tette fel a kérdést az egyik környéken lakó.

A városgazda helyezte ki

Mi is tettünk fel kérdéseket a kivitelezéssel kapcsolatban a miskolci városháza sajtóosztályának. 

Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyennek találják a kivitelezést, illetve azt is megkérdeztük, hogy ki vette át a munkát. Megkerestük a körzet önkormányzati képviselőjét is. Dr. Mokrai Mihály azt mondta, hogy a kivitelezést a városgazda végezte. „Nincs tudomásom erről az ügyről, mivel mindent a város rendezett” – mondta. 

Azt is elmondta, hogy a padokkal kapcsolatban érkezett hozzá több lakossági megkeresés is, mert az elhelyezésük nem minden lakónak felel meg, ezért a jövő héten lakossági fórumot tart az ügyben.

Azt se tudták micsodák

Korábban megírtuk, hogy november végén helyezték ki a belvárosban azokat a kerékpártárolókat, amelyekről több kommentelő azt sem tudta, hogy mik. Akkor mi is az olvasók véleményét kértük arról, hogy tippeljék meg, mik bukkantak fel a belvárosban. Kiderült, hogy a félkör alakú rögzített fémállványok kerékpártárolók. Többen akkor azt is felvetetették, hogy balesetveszélyesek és nem értették miért helyezték el a belváros több forgalmas csomópontján azokat, mindenféle jelölés nélkül. Volt, aki azt írta, hogy sötétben biztos, hogy elesne benne, mert szerinte nehezen észrevehető.

Körültekintően helyezték ki

A boon.hu akkor is megkereste a városháza sajtóosztályát. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen szempontok alapján választottak helyszínt a kerékpártárolók kihelyezésére. A sajtóosztály Szunyogh László főépítész válaszát küldte el, aki azt írta: 

A főutcai kerékpártárolók elhelyezésénél törekedtünk a sétálóutcai szakasz egyenletes ellátására, de figyelembe kellett venni a kiülős teraszokat, a közműaknákat és a közlekedési viszonyokat.

Hozzátette: ez utóbbiak jelentősen befolyásolták az egyenletes kioszthatóságot, de ahol lehetett, ott az egyenletességre törekedtek az elosztásnál. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában