Fura

2023.12.15. 17:30

Ilyenek lettek az új kerékpártárolók Miskolc belvárosában

Többen azt sem tudták, hogy mik bukkantak fel a közterületeken, a város főépítésze szerint több szempontot figyelembe vettek.

Ujlaki Attila

A Centrum előtti tér közepén van a fura kerékpártároló

Fotó: UA

November végén helyezték ki a belvárosban azokat a kerékpártárolókat, amelyekről több kommentelő azt sem tudta, hogy mik. Akkor mi is az olvasók véleményét kértük arról, hogy tippeljék meg, mik bukkantak fel a belvárosban. Kiderült, hogy a félkör alakú rögzített fémállványok kerékpártárolók. Többen akkor azt is felvetetették, hogy balesetveszélyesek és nem értették miért helyezték el a belváros több forgalmas csomópontján azokat, mindenféle jelölés nélkül. Volt, aki azt írta, hogy sötétben biztos, hogy elesne benne, mert szerinte nehezen észrevehető. 

Körültekintően helyezték ki 

A boon.hu megkereste a városháza sajtóosztályát. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen szempontok alapján választottak helyszínt a kerékpártárolók kihelyezésére. A sajtóosztály Szunyogh László főépítész válaszát küldte el, aki azt írta: „A főutcai kerékpártárolók elhelyezésénél törekedtünk a sétálóutcai szakasz egyenletes ellátására, de figyelembe kellett venni a kiülős teraszokat, a közműaknákat és a közlekedési viszonyokat.” Hozzátette: ez utóbbiak jelentősen befolyásolták az egyenletes kioszthatóságot, de ahol lehetett, ott az egyenleteségre törekedtünk az elosztásnál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában