Megáll az ész!

2024.02.22. 12:48

Rettenetes dolog, ami Galamb Alexéknél történt

A roma pék saját példaadásával és a Sütni jó Alapítványával a nehéz sorsú gyerekeken igyekszik segíteni. Újra segítségre van szüksége.

Szaniszló Bálint

Galamb Alex nagy figyelmet fordít a szegény sorból indult gyerekek nevelésére

Fotó: Ádám János

Megtört hangon mesélte el a telefonba Galamb Alex, a nehéz sorból indult roma pék, hogy szerdára virradó éjszaka feltörték a háza udvarán lévő garázsépületet. A fiatalember saját házának hátsó részében alakította ki a Sütni jó! Alapítványa sütödéjét, amely közösségi térként is működve a környékbeli nehéz sorsú gyerekeknek ad egyfajta napközi otthont. Alex saját példáján keresztül szeretné munkára nevelni sorstársait és megmutatni számukra a kivezető utat a mélyszegénységből.  

Galamb Alex és tanítványai munkában
Fotó: Ádám János

A sütödéhez tartozó garázsépületben használaton kívüli sütőeszközöket és alapanyagot tároltak. Február 21-én reggelre történt az a rettenetes dolog, hogy valaki, vagy valakik feltörték a lemezfalu épületet és kifosztották azt.

Négyszázezer forint a kár 

Sokkal nagyobb a baj, mint gondolhatnánk, mert az a helyzet, hogy a családomnak otthont és a Sütni jó! Alapítvány sütödéjének helyet adó épület tetejének megerősítését végezték mesteremberek - mesélte el Alex. - A gépeiket, eszközeiket helyeztük el a garázsépületben. Amikor szerdán reggel jöttek dolgozni, akkor fedeztük fel a bűncselekmény nyomait.

Így feszítették fel a raktárépület oldalát
Fotó: olvasó

Kihívták a rendőrséget, a nyomozók elvégezték a helyszínelést és megkezdődött az eljárás, amelynek végén remélhetőleg kiderül, hogy ki, vagy kik okozták a kárt Galamb Alexéknek.

„Kénytelen leszünk mi kifizetni a 400 ezer forint kárt - fogalmazott Alex. - Ez egy olyan kiadás lesz, ami elveszi a pénzt azoktól a gyerekektől, a pártfogoltjaimtól, akiket éppen arra nevelek, hogy ne olyan életmódot válasszanak, mint azok, akik szerdára virradóra betörtek hozzánk.”

Folytatja a küzdelmet 

Galamb Alex a betörés ellenére folytatja misszióját és foglalkozásokat tart a gyerekeknek. Közben teljes munkaidőben dolgozik a Kisgergely cukrászatnál, szakmai oktató a Debreczeni Márton Szakképző Iskolában és a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanító szakos hallgatója.

Aki tud, segítsen Galamb Alexnek és a Sütni jó! Alapítványnak a nehéz helyzetben! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában