Segítünk!

2023.12.19. 20:00

Boldogság a szemekben, melegség a lelkekben - átadtuk a karácsonyi adományokat

Karácsonyi Segítünk! akciónkban ezúttal a Galamb Alex által vezetett Sütni Jó! Alapítvány által támogatott, mélyszegénységből indult hernádnémeti gyerekek számára gyűjtöttünk karácsonyi ajándékokat.

Szaniszló Bálint

Átadtuk az ajándékokat Hernádnémetiben, a Sütni Jó! Alapítvány sütödéjében. A hátsó sorban Csákó Attila, Galamb Alex és Barkóczi István állnak

Fotó: Ádám János

Boldogságtól csillogó gyermekszemek fogadtak bennünket Hernádnémetiben, a Sütni Jó! Alapítvány sütödéjében. Az alapítvány vezetője, Galamb Alex, a "borsodi pék" és kis védencei számára vittük el azokat az ajándékokat, amelyeket az Észak-Magyarország és a Borsod Online olvasói, valamint az akció mellé állt vármegyénkbeli vállalkozások és vállalkozók gyűjtöttek össze a szeretet ünnepére. Játékokat, ruhadarabokat, tartós élelmiszert tartalmaztak a csomagok és a dobozok.  

Mélyszegénységben élnek 

Karácsonyi Segítünk akciónkat minden esztendőben azért indítjuk, mert tudjuk, tapasztaljuk, nem minden gyermek él olyan körülmények között, hogy karácsonykor a szépen feldíszített fenyő alatt sok-sok ajándék várja. Olyan családok is élnek a környezetünkben, amelyek annak is örülnek, ha az ünnepek alatt lesz mit enniük, és be tudják fűteni lakóhelyüket. A Hernádnémetiben lévő Sütni Jó! Alapítványnál, Galamb Alex védőszárnyai alatt nevelkedő 15-20 mélyszegénységből indult gyermek számára szerettünk volna ezúttal csodálatossá tenni a karácsonyt. Amit tapasztaltunk azt mutatja, sikerült!

adomany-atadas-04-aj
Megkérdeztük a gyerekeket: ki akar olyan lenni, mint Galamb Alex? Minden kis kéz a magasba lendült.
Fotó: Ádám János

Köszönet a segítőknek 

Az átadáson Csákó Attila, az Észak-Magyarország és a Borsod Online főszerkesztője felidézte azt az utat, amit a mélyszegénységből induló Galamb Alex járt be: a borzasztóan nehéz gyermekkor után kitartással, szorgalommal, tanulással kihúzta magát a kilátástalanságból. Példakép lett, akit ma már egy ország ismer. "Alex tevékenysége nyomán nem csak a pékműhelyben - ahol finomságok készülnek – van jó meleg, de nagyon sokak szívében is. Alex célokat fogalmaz meg, közösséget teremt. Köszönet jár érte neki! Kérem, kérjük, folytassa a megkezdett utat!" 

Csákó Attila megköszönte olvasóinknak, a szerkesztőség munkatársainak, dr. Barkóczi István miskolci vállalkozónak (ő személyesen is jelen volt az átadáson), Hercsik Istvánnak és Hercsik Dávidnak, a DHJ és a Mento Kft., vezetőinek és munkatársainak, valamint az ÉRV Zrt. vezetőinek és munkatársainak a sok-sok adományt, ami bearanyozza a hernádnémeti gyerekek karácsonyát. Dr. Barlóczi István örömét fejezte ki, hogy részese lehet a megható, örömteli pillanatoknak. A DHJ és a Mento Kft.-t képviselő Wolf Izabella az ajándékok átadásakor boldog ünnepeket kívánt a gyerekeknek és családjaiknak.  

Galamb Alex a gyermekek nevében megköszönte az adományokat és ígérte, beszámol arról, mekkora örömöt szereztek az ajándékok a gyermekeknek és családjaiknak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában