Mezőkövesd

2024.02.14. 17:01

Reneszánsz ovis témahetek

Lovagi tornával, királylány- és lovagavatással, valamint zenés ceremóniával zárult le az Egri úti Székhelyóvoda projektje.

Boon.hu

A reneszánsz volt a téma

Forrás: mezokovesd.hu

A Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ Egri úti Székhelyóvodája három hét erejéig visszarepült az időben, egészen a reneszánsz korig, a királyok, királylányok, várak és lovagok idejébe. Ez a kor tükröződik az épület díszítésében, illetve három héten keresztül ezt a kort dolgozták fel különböző foglalkozásokon az óvodások. „A projekttel az volt a célunk, hogy a gyerekek átélhessék a reneszánsz, a királyok és lovagok világát. A három hét alatt olyan programokon vettek részt az ovisaink, amelyek révén megismerhették, milyen is volt régen a királyok élete, hogyan éltek egy várban, egy kastélyban. A foglalkozásokon különböző eszközökből, például legóból, duplóból, fakockákból, dobozokból építettek várat. Készítettek különböző sárkányokat újrahasznosítható anyagokból, például tojástartóból. Megnézték a Süsü című mesét, megismerkedtek a mese világában azzal, hogyan küzdöttek meg a lovagok a sárkánnyal és mentették meg a királylányt. Emellett a témához kapcsolódó énekeket, verseket és meséket is tanultak a gyerekek az elmúlt hetekben” – összegezte a projektet Lázár Endréné intézményvezető.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában