Királytorták

2024.01.20. 19:12

Meglepetés a tortákban Görömbölyön + Fotók

A nyugati vízkereszt ünnepi hagyományát elevenítették fel Görömbölyön.

Királytorta Görömbölyön.

Fotó: Ádám János

A 14. Forralt Bor és Tepertő Fesztiválra egy kis meglepetéssel készült a Nő A Siker Alapítvány, ami működteti a Martin János Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolát.

Matiscsák Éva, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, az intézmény tanulói közül a pékek és a süteménykészítők hét királytortát készítettek.

„Ennek neve a három királyok tortája, amit a hagyomány szerint vízkeresztkor szoktak elkészíteni több nyugati országban, így például Franciaországban, Svájcban, Belgiumban és Hollandiában.”

forralt-bor-fesztival-09-aj
Fotó: Ádám János

Királyok is lehettek

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő még a francia nevét is hozzátette: „Galette des rois, a tortába titokban egy meglepetést rejtenek. Ezt csak egy ember találhatja meg, hiszen csak egyetlen szeletben van. Akinek a figura előbukkan a süteményéből, azé lesz a korona” – mondta, majd hozzátette, a kétszázötven látás- és hallássérült, autista és mozgásszervi fogyatékossággal élő gyermeknek többféle szakmát adnak a kezébe, ami majd lehetőséget teremthet, hogy el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon például kisállatgondozóként vagy adatrögzítőként.

forralt-bor-fesztival-11-aj
Fotó: Ádám János

Még több fotó a 14. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napról itt:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában