Megtudtuk

2024.01.03. 14:01

Ezért hajtott szemben a forgalommal a Volán egyik járata

A kazincbarcikai körforgalomban történt eset sokakat megdöbbentett, a Volánbusz Zrt. még az ittasságot is vizsgálta.

Ujlaki Attila

A busz szebement a forgalommal

Egy Edelényből Kazincbarcikára tartó helyközi autóbuszjárat borzolta a kedélyeket az év első napján. Mint portálunk korábban megírta, a Volánbusz egy menetrendszerinti járatának sofőrje az egyik kazincbarcikai körforgalomba szemben hajtott be. A manőver sokakat megdöbbentett.

Portálunk megkereste a Volánbusz Zrt.-t az eset kapcsán, akik azt írták: „a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a járat vezetője Kazincbarcikán, a 26-os úton nemrég átadott új körforgalomba figyelmetlenségből rossz irányba hajtott be”.

Vizsgálatot indítottak   

A buszvezetővel szemben a munkáltató azonnali, rendkívüli ittasságvizsgálatot rendelt el, ennek eredménye negatív volt, de természetesen az eset körülményeinek tisztázására teljes belső vizsgálatot indítottunk

 – mutattak rá.  

Azt is hangsúlyozták: a Volánbusz autóbusz-vezetőivel szemben alapvető elvárás, hogy munkájukat a mindenkor hatályos KRESZ betartásával, utasaik és a közlekedők biztonságára ügyelve végezzék. 

Minden esetben, amikor bebizonyosodik, hogy az autóbusz-vezető munkavégzése során megszegte az előírásokat, megtesszük a szükséges intézkedéseket

 – húzták alá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában