boon.hu video

2024.01.05. 11:30

Mutatjuk, kiket győzött le az Európa legszebbjének választott miskolci adventi villamos - képekkel

Kiderült, nemcsak a miskolciak számára a kontinens legszebbje az MVK szakemberei által készített miskolci ünnepi szerelvény.

Tiszlavicz Luca

Az Európa legszebbjének választott miskolci adventi villamos

Fotó: Vajda János

Ahogy portálunk beszámolt róla, hetedik alkalommal szerezte meg Európai legszebb ünnepi szerelvényének járó címet a miskolci adventi villamos. Az MHD86 nevű közlekedési magazin hetedik alkalommal szervezte meg a legszebb karácsonyi villamos szavazását. Ahogy az elmúlt években úgy idén is a Miskolci jármű nyerte el a közönség tetszését.

Európa legszebbjének választott miskolci adventi villamos legelőször 2012-ben indult el a viadalon, akkor egy 210-es pályaszámú Tátra típusú szerelvény, 2013 óta a 202-es számú villamos öltözik ünnepi díszbe, amelyet 2018-ban jégpalotává alakították át.
Majd ezt követően hosszú évekig mézeskalács házikóként járta a síneket. Idén pedig megújult külsőt kapott. Az ünnepi járat egy mesebeli erdőbe kalauzolja el az utasokat. A házigazda idén Táltos a rénszarvas, aki segítségül hívta barátait, Sündisznócskát, Uhu a baglyot, a kedves kis mókusokat és a mindig csiripelő madarakat.

Mindenkit legyőzött 

Az idei szavazáson 8 ország 28 villamosa versenyzett az Európa legszebb adventi villamosa címért és ismét a mi adventi villamosunk győzött.

Többek között maga mögé utasította Belgium, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Lengyelország, Németország és Horvátország adventi, karácsonyi villamosait.
A miskolci szerelvény mögött a második helyen a csehországi Plzeň városának járműve végzett. Egy közlekedési baleset miatt az első villamos díszeit, lámpáit, fényeit áthelyezték egy KT8D5.RN2P villamosra, amelyet piros krémes retró festéssel pompázott. 

Plzen villamosa lett a második | Forrás: mhd86.cz

A harmadik helyen Olomouc városának villamosa végzett, amely most először jutott be a top háromba. A városban két járművet is feldíszítettek erre az időszakra. 

Olomouc villamosa lett a harmadik | Forrás: mhd86.cz

A negyedik helyet Ostrava szerezte meg a "karácsonyfájával" egy Škoda 39T-vel, az ötödik a lengyelországi Poznań lett. A magyar városok közül Budapest a 6. lett, míg Debrecen a 10.

Vízkeresztig jár 

A díjnyertes miskolci adventi villamos vízkeresztig, vagyis 2024. január 6-áig közlekedik.

Szombaton ebből az alkalomból élőzenével örvendezteti az utazóközönséget az MVK Zrt. a Tiszai pályaudvarról 14:45-kor induló adventi villamoson. A vidám utazásról a Csiribiri Együttes gondoskodik. A szerelvényre az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik.

A villamosverseny végeredménye: 

1. Miskolc (H) 

2. Plzeň (CZ 

3. Olomouc (CZ) 

4. Ostrava (CZ) 

5. Poznań (PL) 

6. Budapest (H) 

7. Praha (CZ)  

8. Bratislava (SK) 

9. Osijek (HR) 

10. Debrecen (H)

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában