Jégpályák éjszakája

2024.01.21. 15:10

Éjszakába nyúlóan korcsolyázhattak Miskolcon

Az úgynevezett kettes pályán tartották meg a Jégpályák éjszakáját.

Répássy Olívia

Fotó: Ádám János

Újra sokak találkahelye a miskolci jégkorcsolyapálya, ami a kilencvenes években élte fénykorát, mikor még két szabadtéri jégpálya volt kis melegedővel, ahol büfé is üzemelt. Most van egy fedett pálya, ahova közönségkorcsolyát hirdetnek hétvégente. Hamarosan azonban ez is teljesen zárt lesz, mint a mostani Jégcsarnok, ahol főként csak a sportolók edzhetnek: szinkronkorcsolyázók, jégkorongosok és jégtáncosok.

Barátokkal jött a Jégpályák szombati éjszakájára Hentesné Girhiny Ildikó. „Szeretnénk mozogni egy kicsit a jó levegőn. Látjuk, hogy főleg kamaszokkal van teli a hely, aminek örülünk, mert így legalább ők is hasznosan töltik szabadidejüket.”

Bártfay Eszter csak a gyerek miatt fagyoskodik a pálya mellett. „Tíz-tizenegy éves lányok összefognak, és ez egy rendszeres és fix program baráti társaságuknak, hogy eljönnek a korcsolyapályára. Jó sportolási lehetőségnek tartom, más program nincs is nekik a városban szerintem.”

Nem csak szezonban lehet járni majd

Kovács Marianna szokott is korcsolyázni lányával. „Igaz, már megkaptam, hogy külön menjünk. A szezonban olyan tíz-tizenkét alkalommal jövünk el, és örülök, hogy Lotti nagyon élvezi, néha azért velem is hajlandó körözni a pályán. Jó lesz, ha majd nemcsak ilyenkor lehet korcsolyázni, hanem nyáron is lesz közönségkorcsolya.”

Laczkó Attila lábán feketéllett a korcsolyacipő. „Én csak a tizenhárom éves lányom miatt vagyok itt, aki most rákapott erre a sportra. Huszonhét év után elevenítettem fel korcsolyatudásomat. Örömmel konstatáltam, ezt nem lehet elfelejteni. Jó lesz, ha ez a pálya is zárt lesz, ráadásul, ahogyan olvastam, egy modernebb hűtő technológiával, mint a jégcsarnokbeli. Egyébként is hiányoltam, mikor elkezdtünk járni, hogy miért nem lehet megnyitni a másik pályát is a közönség előtt” – mondta az apuka, akinek lánya egyébként röplabdázik.

A Jégpályák éjszakájához több tucat jégcsarnok és jégpálya csatlakozott országszerte szombaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában