Szilveszter

2023.12.31. 11:33

Már javában készülődnek az esti vendégfogadásra a Népkerti Vigadóban

Miskolc - Már megkezdődtek a szilveszteri előkészületek a vendéglátóhelyeken. A konyhában és a terem díszítésében is már az utolsó simításokat végzik.

Ottjártunkkor javában folyt a terem díszítése, az asztalok terítése

Fotó: Ádám János

Nagy a sürgés-forgás a miskolci Népkerti Vígadó konyhájában. A szakácsok, konyhalányok már most hozzáfogtak, hogy az ünnepi menü előkészítését elvégezzék. A terem díszítésének nagy részét pedig már szombaton elvégezték.

Teltház lesz

Dr. Barkócziné Kertész Kata, a Népkerti Vigadó rendezvényigazgatója elmondta, elég nagy vendégsereget, 180 főt várnak a szilveszteri mulatságra. "A kollégák már díszítenek, rendezik be a termeket, az asztalokat állítjuk be. Még tegnap is érkeztek foglalási igények, de már sajnos nem tudunk több vendéget fogadni. Az előző években is nagyon sikeresek voltak ezek a rendezvényeink. Most Kökény Attilát hívtuk meg vendégelőadónak, lehet ez is hozzájárult a nagy érdeklődéshez, de az előző években is telt házzal búcsúztattuk az óévet”.

A rendezvényigazgató  tapasztalatai  alapján az emberek a két év covid-járvány kihagyás után egyre jobban vágynak rá, hogy szép és elegáns környezetben szórakozzanak. „Visszatérő vendégeink is vannak, de olyanok is eljönnek, akik eddig csak hallottak rólunk. Vannak vendégeink Siófokról, Bécsből, Szlovákiából, Budapestről is, de innen Miskolcról is”- mondta.

Isteni finomságokkal készülnek

A társaság vegyes, vannak köztük, párok, baráti társaságok, de akadnak gyermekes családok is.

„Nagy befogadóképességgel rendelkező, elegáns hely vagyunk, nagyon jó konyhával, most is isteni finomságokkal készülünk a vendégeknek – hangsúlyozta dr. Barkócziné Kertész Kata. Kiemelte, hogy az est folyamán élő zene lesz, Gulyás Szabinát és zenekarát hívták meg, akik több stílusban is játszanak majd, így mindenki találhat kedvére való muzsikát”.

„Szilveszterkor fontos a jó hangulat, hogy lehessen táncolni, és az ételek is nagyon fontosak. Mi is úgy alakítottuk ki a menüsort, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételt. Lesznek hagyományos ételek, mint például malacsült látványszeleteléssel, de lesz az elmaradhatatlan korhelyleves virslivel, lencsefőzelék, de lesznek olyan ételeink is, amelyeknek kicsit különlegesebb a körete, vagy különlegesebb mártásban, szószban készülnek”- emelte ki. "De a legfontosabb , hogy minőségi alapanyagokból álljon össze a menü - hangsúlyozta. 

Csillogó díszítés

A Népkerti Vigadó egy elegáns, gyönyörűen felújított épület, ezért túl sok dekorációt nem igényel, de egy kis csillogós irányba elvisszük a díszítést" - mondta még. Idén fekete-arany lesznek a fő színek a dekorációban, apróbb csillogó elemekkel kiegészítve, és az előtérbe lesz egy hatalmas cseresznyefa virágokkal, amelynél lehet szelfiket készíteni és megörökíteni ezt az évfordulót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában