Annó

2023.12.22. 10:00

Százkilencven lakás karácsonyi ajándékba, infravörös hősugárzóval, gázkandallóval

Miről írt a megyei napilap 60 éve? Az Észak-Magyarország 1963. december 22-i számában olvastuk: sokan tervezhették a költözést az év végi két ünnep közöttre is.

Boon.hu

A miskolci kohászatra emlékeztető műalkotás

Fotó: Bujdos Tibor

Nem érte váratlanul a Borsod megyei Építőipari Vállalat dolgozóit a hirtelen jött, kemény tél. A gondos szervezés, a műszaki és a fizikai dolgozók példás együttműködése eredménnyel járt: az év végére szánt lakások átadása is elkezdődött Borsod két ipari nagyvárosában, Miskolcon és Ózdon. A karácsonyi ünnep alkalmából birtokba vehető 190 otthonnal együtt összesen 1435 lakás készült el 1963-ban – írta meg a megyei napilap. A legtöbbet, szám szerint 549-et, a diósgyőri Lenin Kohászati Művek mellett lévő Kilián-déli lakótelepen, előregyártott közép- és nagyblokkokból szerelték össze. E lakások fürdőszobáiba infravörös hősugárzókat, hálóhelyiségeibe pedig egyenletes meleget biztosító gázkandallókat helyeztek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában