Annó

2023.12.18. 17:30

Ne várja meg, amíg magára romlik! Adja fel minél előbb!

Miről írt 50 éve az Észak-Magyarország. A posta karácsonnyal kapcsolatos tanácsait osztotta meg a megyei napilap.

Boon.hu

A posta tanácsai szerint célszerű minél előbb feladni a karácsonyi küldeményeket, hogy időben célba érjenek

Fotó: MW

Nagy terjedelemben ismertette a posta karácsonyi küldeményekkel kapcsolatos közleményét az Észak-Magyarország 1973. december 19-én.

A lap olvasóit az alábbiak szerint szólították meg: „A karácsonyi ünnepekre küldeni tervezett csomagokat, a megnövekedett forgalomra való tekintettel minél előbb, a romlandó tartalmúakat pedig legkésőbb december 20-ig szíveskedjenek postára adni, hogy azok idejében kézbesítésre kerülhessenek, A csomagokat gondosan, a tartalom természetének megfelelően burkolják, a címiratot tartósan erősítsék fel. a címirat-másolatot a csomagban minden esetben helyezzék el, a csomagok tartalmát a szállítólevélen és a burkolaton részletesen tüntessék fel.”

Az ünnepekre készülve a szolgáltató alkalmi dolgozók foglalkoztatását ígérte, továbbá jelezte: csomagkezbesítésre az igényeknek megfelelő számú gépkocsit állít munkába. 

Az írás alapján rekonstruálhatjuk például, hogy az üdvözlőlapok postai díja belföldre. szabvány méretű képeslap esetén 40 fillér volt ebben az időben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában